HTC One: poznáme ceny a dostupnosť

Nedávno predstavené smartfóny nového radu HTC One sa dostanú na slovenský trh už čoskoro. Od apríla tohto roku budú dostupné modely HTC One X a HTC One V, smartfón HTC One S príde v júli 2012.

Rad mobilných telefónov HTC One je postavený na operačnom systéme Android 4.0 Ice Cream Sandwich s novou generáciou používateľského rozhrania HTC Sense 4. Štvrtá verzia prostredia ponúkne aj sadu technológií HTC ImageSense pre pokročilú prácu s fotografiami. Súčasťou rozhrania je aj rad nástrojov pre vylepšenie kvality reprodukovaného zvuku.

HTC One X je vlajková loď spoločnosti. Najvýkonnejší telefón nového radu je spracovaný z jedného kusu polykarbonátu. Model HTC One X je ako prvý telefón od HTC vybavený čipovou sadou NVIDIA Tegra 3. Tá v sebe integruje štvorjadrový Super 4-PLUS-1 procesor taktovaný na 1,5 GHz. Smartfón obsahuje aj zvláštne jadro pre maximálnu efektivitu správy energie.

Veľký 4,7-palcový Super LCD displej má rozlíšením 1 280 x 720 b. s novou 3D technológiou ochrany displeja Corning Gorilla Glass. Vstavaná 32 GB pamäť sa nedá rozšíriť. Chýba podpora pre pamäťové karty. Používatelia dostanú zadarmo na dva roky 25 GB úložného priestoru v cloudovej službe Dropbox.

Základé info: HTC One X (26. 2. 2012)

Na fotografovanie a nahrávanie videí vo Full HD rozlíšení nájdeme 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, na videohovory je určená predná 1,3-megapixelová kamera.

Plná dátová výbava zahŕňa podporu techgnológie HSPA+ do 21 Mbps, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, DLNA, HDMI, NFC, nechýba ani Beats Audio či FM rádio s RDS. Majitelia nadupanej novinky si budú môcť z online obchodu EA Games Store stiahnuť rôzne herné tituly. Kapacita batérie 1 800 mAh by mohla One X aj v prípade náročnejšieho používania dostačovať.

HTC One V má dizajn pripomínajúci starý model HTC Hero a telo vyrobené z jedného kusu hliníka. Z nového modelového radu má najslabšiu výbavu. Jednojadrový 1 GHz procesor, 512 MB RAM a 4G vstavanej pamäte s možnosťou rozšírenia microSD kartami.

Dotykový 3,7-palcový TFT displej dostal rozlíšenie 480 x 800 bodov. Fotografie a HD videá zachytíte 5-megapixelovým fotoaprátom, ktorému nechýba automatické zaostrovanie ani prisvetľovacia dióda. Predná kamera sa medzi špecifikáciami nespomína. Nájdeme podporu pre rýchle dáta HSPA, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS a 3,5 mm jack. Zamrzí absencia FM rádia. Batéria má kapacitu 1 500 mAh.

Základé info: HTC One V (27. 2. 2012)

HTC One S určená tým, ktorí hľadajú vysoký výkon v kompaktnejšom tele ako v prípade vlajkovej lode HTC One X. Telefón so 4,3-palcovým displejom s ochranou Corning Gorilla Glass a rozlíšením 540 x 960 bodov je vybavený dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom Qualcomm Snapdragon S4. Model HTC One S dosahuje hrúbku iba 8 milimetrov. Tento rozmer zaraďuje novinku na pozíciu najtenšieho telefónu v histórii spoločnosti HTC.

16 GB vnútorná pamäť sa ani pri tomto modeli nedá rozšíriť pamäťovými kartami. čiastočne to môže vynahradiť 25 GB bezplatného priestoru v cloudovej službe Dropbox pre nových majiteľov One S. Aj do tejto novinky vložíte iba micro SIM.

Fotoapaprát má osemmegapixelový snímač s automatickým zaostrovaním a LED bleskom, videá nahráte vo Full HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Na videohovory nájdete na prednej strane 1,3 Mpix kameru s HD videom. Nechýba podpora rýchlej dátovej siete, GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, DLNA, FM rádio s RDS či microUSB konektor s podporou MHL. Samozrejmosťou je zvuk Beats Audio

Základé info: HTC One S (27. 2. 2012)

Telefóny HTC One X a HTC One V budú v Slovenskej republike dostupné už od apríla tohto roku, smartfón HTC One S bude dostupný od júla 2012.

Odporúčaná cena pri jednotlivých modeloch:

- HTC One X 619 €

- HTC One V 299 €

- HTC One S 529 €

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu