Nokia BH-902 (HS-76W)

RECENZIA Bluetooth príslušenstva Elegantné Bluetooth handsfree s displejom.

Základné parametre:

hmotnosť: 18 gramov,

rozmery modulu: 53 x 25 x 12 mm,

dosah: 10 metrov,

Bluetooh 2.0 + EDR,

Headset profile 1.1, Handsfree profile 1.5,

Phone Book Acces Profile (PBAP) 1.0

OLED displej,

výdrž: do 8 h hovoru / 110 h pohotovosti.

Balenie obsahuje:

slúchadlo, cestovná nabíjačka Nokia AC-5, kovový držiak slúchadla so štipcom alebo pútko na krk.

Nokia BH-902 je prvé malé Bluetooth slúchadlo od Nokie s displejom. Displej slúži na zobrazenie času, stavu batérie, ale aj pre listovanie poslednými hovormi a pohodlné spojenie s telefónom. Výrobca tiež deklaruje digitálne spracovanie signálu, vďaka čomu budete telefonát lepšie počuť aj v hlučnom prostredí.

Zariadenie zapnete a vypnete pomocou vypínacieho tlačidla. Tým aj rozsvietite displej či vstúpite do menu. Na ovládanie hlasitosti slúži dvojica tlačidiel, medzi ktorými je hlavné tlačidlo na príjem a ukončenie hovoru. Odmietnutie uskutočníte dvojitým stlačením. Ak toto tlačidlo stlačíte dvakrát v pohotovosti, vytočíte posledné volané číslo.

Kvalita hovoru je veľmi dobrá, bolo mi dobre rozumieť aj pri jemnom vetre. Môj hlas bol dokonca počutý lepšie z tohto handsfree než z mobilného telefónu (Samsung G800). Dvojitým stlačením hlavného tlačidla som vytočil posledné volané číslo, na túto funkciu som zvyknutý a som rád, že je už bežná v takmer všetkých slúchadlách. Dvojitým stlačením hlavného tlačidla pri prichádzajúcom hovore tento odmietnete. Maximálna hlasitosť hovoru v slúchadle je dostatočne vysoká. Hlasitosť sa prispôsobuje aj aktuálnemu okolitému hluku.

Nokiu BH-902 nabijete tenkou nabíjačkou Nokia (AC-3, AC-4, AC-5, DC-4). S bežnou nabíjačkou sa nabíja asi 2 hodiny. Displej má výhodu v presnom zobrazení stavu batérie, už nemusíte čakať len na indikáciu vybitia.

Slúchadlo naraz funguje len s jedným telefónom. Skúšal som ho spojiť aj s dvomi Nokiami, aj dvomi telefónmi iných značiek a nikdy to nebolo možné.

Pohodlie nosenia je na dobrej úrovni. V porovnaní s drobným slúchadlom BH-800 je model BH-902 podstatne väčší a takmer dvojnásobne tažší. Ale komu nebude držať samotný telefónny modul v uchu, pomôže si odnímateľným háčikom. S ním sedí na ušnici BH-902 veľmi dobre. Nemal som problém mať ho na uchu aj dlhší čas. Na bežné nosenie odporúčam pribalený štipec alebo šnúrku na krk (pravdepodobne sa balenia líšia práve pribalením vždy len jednej z týchto pomôcok).

Orientačná cena: 3 090 Sk (Agora plus)

Záver

Z naposledy testovaných handsfree ma BH-902 prekvapil najviac. Upozornenie na hovor aj s číslom volajúceho (pri kompatibilných telefónoch aj s menom) a možné listovanie poslednými hovormi je pre mňa veľkým pokrokom. Tiež poslúži aj ako náhrada hodiniek, stlačením tlačidla pre ovládanie hlasitosti sa zobrazí aktuálny čas. Slúchadlo tiež informuje o zmeškanom hovore či prijatej správe. Skrátka, za tritisíc korún si ťažko predstavím lepšiu Bluetooth hračku. A hlavne, veľmi dobre sa osvedčila aj pri telefonovaní - pohodlí nosenia aj kvalite hovoru.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 26.11.2007 - 21:22

cejko: prepinanie medzi dvoma sparovanymi mt funguje bez toho aby bolo nutne vypinat hf, no je to dost neprakticke nakolko je nutne vojst do menu hf a tam to prepnut. Ked som to ghf mal myslel som si ze to pojde cez nejaku kombinaciu tlacidiel.

anonymous28.12.2007 - 22:05 Trvalý odkaz

Michal: JE TO SKUTO?NÉ BOMBA .

Celá diskusia 2 príspevky