Samsung Galaxy Nexus

Ako už fanúšikovia našej facebookovej stránky či odberatelia nášho YouTube kanála vedia, pripravili sme pre vás ďalšie video. Po prvom kontakte so smartfónom s najnovším operačným systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich si môžete pozrieť aj video s krátkym pohľadom na novú vlajkovú loď spoločnosti Google a Samsung. Povedali sme si, že video dlhšie než päť minút vás aj tak iba nudí, a tak je podľa nášho názoru päťminútový výsledok optimálny.

Samsung Galaxy Nexus je mohutný telefón určený skôr do mužskej ruky. Veľký 4,65-palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 1280 x 720 bodov patrí k tomu najlepšiemu, čo mobilný trh ponúka. 5-megapixelový objektív fotoaparátu s automatickým zaostrovaním aj prisvetľovacou LED diódou nahráva videá vo Full HD rozlíšení rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Novinkou je prostredie fotoaparátu a vytváranie panoramatických snímok jednoduchým otáčaním okolo vlastnej osi.

Prvý kontakt: Samsung Galaxy Nexus (19. 10. 2011)

Nový smartfón dostal silný dvojjadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz a 1 GB pamäte RAM. Vnútorná pamäť bude v dvoch verziách - 16 alebo 32 GB. Slot na pamäťovú kartu tu nenájdeme, používatelia môžu na uloženie nielen multimediálneho obsahu využiť cloudovú službu Google.

Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+ aj LTE, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, GPS, DLNA, FM rádio s RDS i NFC. Technológia NFC je využiteľná nielen pre platenie telefónom v obchodoch, ale tu je určená aj pre funkciu Beam, teda odosielanie objektov do iného androidu vzájomným dotykom zadných stien oboch prístrojov.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu