Asus Padfone - kombinácia tabletu a smartfónu

Na veľtrhu Computex 2011 firma Asus predstaví kombináciu smartfónu a tabletu v jednom zariadení. Tablet nebude mať vlastný procesor, všetko zabezpečí telefón vložený do tabletu, ktorý vlastne bude plniť fuknciu docku, ktorý tak predĺži životnosť výdrže zariadenia. Asus pomenoval nový model "trefne" Padfone.

Používateľ tak dostane možnosť vybrať si tú správnu veľkosť obrazovky podľa momentálnej potreby. Smartfón má dostať 4,3'' displej a tablet uhlopriečku 10,1''. Podľa informácií spoločnosti Asus bude tablet zdieľať internetové pripojenie cez 3G dáta zo smartfónu, ktorý bude srdcom tabletu. Bližšie špecifikácie neboli prezradené. Na fotografiách vidno, že telefón bude mať 5 Mpix fotoaparát s LED diódou, microUSB a pravdepodobne HDMI konektor či 3,5 mm jack. Ten má aj tablet. Podrobnosti čakáme pri oficiálnom predstavení.

Tablet vlastný fotoaparát nemá. Fotografie sa však budú dať zhotoviť aj s tabletom, ale až po vložení telefónu. Na kryte vidno priezor na šošovku fotoaparátu z telefónu. Zdieľanie obsahu medzi telefónom a tabletom je jednoduché a plynulé. Príde vám e-mail s prílohou? Okamžite po vložení smartfónu môžete začať prezerať prílohu na väčšom displeji a odpovedať na softvérovej QWERTZ klávesnici tabletu. V Padfone pobeží operačný systém Android. Verziu sa dozvieme spolu s novými informáciami v ďalších dňoch.

Zdroj: asus.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu