Sony Ericsson J120i

Prvý kontakt s low-endom Telefónik so základnou funkčnou výbavou, malým displejom, ale FM rádiom a silnou batériou.

Základné parametre:

900 / 1800 MHz,

rozmery: 99 x 44 x 17 mmň

hmotnosť: 75 gramov,

displej: pasívny, 96 x 64 b., 65 536 farieb, 28 x 19 mm,

funkcie: SMS, viachlasé zvonenia, budík, kalkulačka...

batéria: BST-37, 900 mAh.

Sony Ericsson J120i je malý, dobre spracovaný mobil pre úplných začiatočníkov. Šípkou hore spustíte rádio, doprava nastavíte budík, doľava napíšete SMS a nadol sa dostanete do kontaktov. Nechýba ani automatické blokovanie klávesnice. z nastavení displeja je prítomná len úprava jasu.

Malý displej so šesťpoložkovou hlavnou ponukou funkcií len vo forme zoznamu. Zobrazuje maximálne 3 riadky textu, reakcie sú pomalé. Klávesnica je gumená, mäkká. Aj keď je to telefón pre začiatočníkov, ovládanie je náročné a kvôli maääkej klávesnici nepohodlné. Budiť vás môže zvuk alebo rádio. Do J120i si môžete uložiť niekoľko pripomienok s upozornením. Nechýba mu tiež časovač, stopky, kalkulačka a dve hry. Z 10 MIDI melódií si jednu-dve vyberiete, ale žiadna sláva to nie je. Hlasitosť zvonení je nadpriemerná. Správam môžete priradiť jeden zo siedmich zvukov.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Potešilo ma vstavané FM rádio, naopak ma čakalo sklamanie pri zistení, že sa v balení nachádza len jednoslúchadlové handsfree. Automatické vyhľadávanie staníc je rýchle, RDS chýba. Zo správ je prítomná len podpora SMS s podporou smajlíkov. Netešte sa ani na EMS.

J120i ponúka aj rýchlu voľbu. Stlačením číslice v pohotovostnom stave môžete priradiť / využiť rýchle vytočenie vybraného kontaktu. Hlasný reproduktor spustíte už pred prvým zazvonením na druhej strane.

V telefónnom zozname vyhľadávate podľa viacerých znakov.

Existuje aj Sony Ericsson J110i, veľmi podobný telefón, ale bez FM rádia.

Orientačná cena: neznáma (AutoTel)

Záver

Sony Ericsson J120i je mobil pre úplných začiatočníkov - najmä deti. Tie poteší FM rádio, no počúvanie hudby v jednom uchu mi nikdy veľa pôžitku neprinášalo. Výrobca sa už mohol zmôcť na svojslúchadlové handsfree, ktorého cena pri nákupe by bola reálne vyššia len o niekoľko korún. J120i vyčítam aj nepodarenú klávesnicu, ak však chcete znížiť svojmu dieťaťu účty za SMS, J210i bude tou správnou voľbou. Ako lacný mobil na telefonovanie a počúvanie rádia v jednom uchu J120i postačí.

- produktová stránka

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 05.06.2007 - 13:05

graffoo: hmm, skor pre dochodcov... detom by chybal mp3 prehravac, poriadny fotak, lepsi displej, bluetooth... take su deti dnesnej doby...

anonymous05.06.2007 - 13:24 Trvalý odkaz

borizz: riso mas tam chybicku. V texte je na 2 miestach napisane J210 namiesto J120. ;)

mne sa zda ze era extremnych lowendov uz pomaly zhasina. za pomerne nizke naklady sa daju zohnat fakt slusne telefony a aj generacia starsich ludi ma povacsine starsie mobily vyssich kategorii

anonymous05.06.2007 - 13:40 Trvalý odkaz

mato: nevyzera zle, asi prvy SE co by som bral :D

anonymous05.06.2007 - 14:21 Trvalý odkaz

graffoo: borizz - ono taketo low-endy privitaju hlavne v rozvojovych krajinach v afrike a tak... tam je este stale kralom nokia 3310 :D vo vyspelejsich statoch je to uz tak ako vravis...

anonymous05.06.2007 - 16:18 Trvalý odkaz

TCX: Nevyzerá zle? Takže si ho nevidel na živo. Osobne ob?ubujem SE, ale toto je ?istá sme?. Je to horšie, ako prvé farebné lov endy, proste hrôza a strach... Ale ten, ?o to fotil spravil naozaj pekné zábry, skoro sa mi zdá, že to vyzerá ako mobil.

Celá diskusia 15 príspevkov