4ka: prichádza Rýchla SIMka s online aktiváciou pomocou biometrie

Od septembra ponúka operátor nový digitálny spôsob aktivácie SIM karty, ktorú si môžete kúpiť už aj v v sieti populárnych obchodov s kancelárskym tovarom či najväčšom obchode s počítačmi a elektronikou.

Ak potrebujete novú SIM kartu, nemusíte navštíviť poštu alebo pobočku doteraz známych obchodných partnerov, vystáť si rad a prejsť niekoľkominútovou aktiváciou na predajnom mieste. Od septembra prišla 4ka s novým konceptom, ktorý celý proces zrýchlil a zjednodušil. 

Nový typ SIM kariet bude voľne dostupný v partnerských predajniach a ich aktivácia prebehne digitálne bez potreby návštevy pobočky. Rýchla SIMka od 4ky bude postupne dostupná v online obchodoch ALZA a AGEM Computers a tiež v predajniach ŠEVT, Fax Copy a EcoPhone. Partnerské predajne pre predaj Rýchlej SIMky budú postupne pribúdať. 

U vybraných partnerov dokonca získate darček na skúšku: paušál SLOBODA DÁTA alebo SLOBODA PRE MLADÝCH + DÁTA NAVYŠE na prvých 30 dní zadarmo. 

"Zásadnou novinkou je, že Rýchlu SIMku si vie zákazník aktivovať digitálne. Stačí, ak si stiahne do telefónu našu aplikáciu Moja 4ka. Stačí mať vek nad 16 rokov a mať poruke občiansky preukaz. Potom už všetko zvládne jednoducho digitálne. Je pritom jedno, či je ráno, obed, deň alebo noc. Dokonca je aj úplne jedno, kde sa zákazník nachádza. Všetko zvládne aj z pohodlia domova," hovorí obchodný riaditeľ 4ky Ján Mrva.

Registrácia SIM karty zaberie len pár minút a po overení údajov sa SIM aktivuje najneskôr do 24 hodín. Pre bezpečné overenie totožnosti využíva 4ka biometrické overenie tváre, ktoré pre operátora zabezpečuje Tatra banka. 

Aktivácia cez aplikáciu Moja 4ka je jednoduchá:

1. Po prihlásení do aplikácie v „Menu“ vyberte „Ponuka  - Aktivácia novej SIM“ a naskenujte „Číslo Rýchlej SIM karty“ zo zadnej strany balenia SIM karty.

2. Následne pre overenie zadajte PUK kód zo zadnej stranu plastu SIM karty

3. Zvolíte si jeden z vybraných nových paušálov na skúšku na mesiac zadarmo, prípadne ak máte záujem o prenos čísla, vyplňte potrebné údaje a proces urobíme za vás

4. Vyplňte nám ešte informácie o sebe  - aktuálny email, tel. kontakt

5. Odsúhlaste potrebné Súhlasy a Podmienky pre biometrické overenie

6. Naskenuje Občiansky preukaz a biometriu tváre, niečo ako selfie a hotovo

7. Ak proces prebehol správne Rýchla SIM je aktivovaná do pár minút

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu