4ka a O2 reagujú na súčasnú situáciu na Ukrajine a znižujú cenu volaní a SMS správ

Operátori sa rozhodli pomôcť zákazníkom ostať v kontakte so svojimi blízkymi a priateľmi na Ukrajine bez obáv z vysokých faktúr.

Od 24. 2. 2022 až do odvolania znižuje 4ka cenu volaní a SMS zo SR na Ukrajinu na polovicu. Cena volaní a SMS na Ukrajinu, ktorá nepatrí do Európskej únie, sa štandardne riadi podľa tarifnej Zóny 2. Operátor znížil cenu na 24 centov za minútu a 10 centov za SMS.

 "Od vypuknutia vojnového konfliktu na Ukrajine sme zaznamenali niekoľkonásobné zvýšenie počtu hovorov smerujúcich na Ukrajinu. Je zrejmé, že v zložitej situácii sa ocitli aj rodiny našich zákazníkov. Aj preto sme sa rozhodli zareagovať a aj týmto spôsobom vyjadriť našu podporu a solidaritu občanom Ukrajiny," hovorí Roland Kyška, riaditeľ marketingu a komunikácie 4ka.

O2 od dnešného dňa dočasne do konca marca zaradilo Ukrajinu medzi krajiny európskej zóny. Pre zákazníkov to znamná, že do sietí ukrajinských operátorov môžu telefonovať a posielať SMS správy za ceny ako na Slovensku. 

Rovnako sa táto zmena dotkne aj zákazníkov O2, ktorí sa práve nachádzajú na území Ukrajiny a využívajú roaming od O2. Volania, posielanie správ, ako aj využívanie dát bude pre nich rovnaké, ako keby sa nachádzali na území krajín EÚ, teda za domáce slovenské ceny pri uplatnení pravidiel EÚ roamingu.

O2 tiež iniciovalo pomoc humanitárnej organizácii MAGNA s bezplatnou distribúciou SMS správ s výzvou zameranou na pomoc ľuďom na Ukrajine. O2 tak v najbližších dňoch rozošle takúto výzvu na všetkých svojich zákazníkov, čím im umožní zapojiť sa do pomoci a podpory tým najohrozenejším. 

Zdroj: operátori

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu