O2: sprístupnenie platieb prostredníctvom SMS pre všetkých zákazníkov

Telefónica O2 sprístupňuje od dnešného dňa platby prostredníctvom SMS správ pre všetkých svojich zákazníkov. Doteraz mohli mikroplatby využívať len zákazníci s platbou na faktúru. Od uvedeného dátumu si tak už všetci zákazníci O2 budú môcť prostredníctvom SMS zakúpiť cestovné lístky, zaplatiť parkovné, cestovné a horské poistenie v poisťovni Union či stávkovať cez službu SMS Futbal 2010 Tip.

Od júla budú mať všetci zákazníci O2 prístup k nasledovným službám:

- SMS cestovné lístky v Bratislave a 24-hodinový SMS cestovný lístok v Bratislave prostredníctvom skrátených čísel 1100, 1101 a 1124,

- SMS cestovné lístky v Košiciach prostredníctvom skráteného čísla 1166,

- SMS cestovné lístky v Žiline prostredníctvom skráteného čísla 1155,

- SMS parkovné v Bratislave a Košiciach prostredníctvom skráteného čísla 2200,

- SMS poistenie Union prostredníctvom skráteného čísla 6655,

- SMS Futbal 2010 Tip - SMS stávkovanie prostredníctvom skráteného čísla 3388.

Pri hazardných hrách, ako napríklad SMS stávkovanie a číselné lotérie, sú operátori povinní blokovať takéto služby zákazníkom mladším ako 18 rokov. Preto O2 zabezpečí v rámci blokovania služieb s obsahom pre dospelých aj blokovanie hazardných hier tejto skupine zákazníkov. To znamená, že zákazníci mladší ako 18 rokov nebudú mať prístup k službám, ku ktorým patrí aj SMS stávkovanie alebo tipovanie.

Vzhľadom na licenčné podmienky súvisiace s vydávaním elektronických peňazí stanovilo O2 mesačný limit pre svojich zákazníkov pri využívaní platieb za služby cez SMS na 150 €. Zákazníkom bude umožnené prijať iba toľko spoplatnených správ so službami na báze mikroplatieb, pokiaľ nebude tento limit dosiahnutý. Po naplnení limitu bude prístup zákazníka k službám odmietnutý, čo mu O2 oznámi zaslaním informácie prostredníctvom bezplatnej SMS správy. V nasledujúcom kalendárnom mesiaci budú zákazníkom platby za služby cez SMS znova povolené, opäť do limitu 150 €.

O2 svojim zákazníkom umožní aj prehľad posledných piatich transakcií, ktoré uskutočnili prostredníctvom SMS platieb. Zákazníci môžu tento výpis získať po zaslaní SMS s kľúčovým slovom PLATBY na skrátené číslo 321. Druhou možnosťou je požiadať o výpis priamo na predajnom mieste alebo cez linku zákazníkom na čísle 949. Zákazníci môžu takýmto spôsobom zadať žiadosť o výpis posledných piatich transakcií, na ktorú im O2 odpovie najneskôr do 30 dní v tlačenej forme na adresu uvedenú v žiadosti.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu