Motorola RIZR Z3

Recenzia mid-endu Slajder s bežným displejom, 2 Mpix fotoaparátom a EDGE triedy 12.

Základná charakteristika:

konštrukcia: vysúvacia,

OS: vlastný,

frekvencie: 850/900/1800/1900 MHz,

rozmery: 45,5 x 106 x 16 mm,

dĺžka otvoreného prístroja: 143 mm,

hmotnosť: 115 gramov (zistená: 107 g),

displej: aktívny, 262 144 farieb, 176 x 220 bodov, 30 x 38 mm,

fotoaparát: 2 Mpix (1 600 x 1 200 b.), LED blesk, záznam videa (176 x 144 b.),

pamäť: 21 MB + microSD (do 2 GB), viac než 1 000 kontaktov,

správy: SMS, MMS (do 300 kB), CB, e-mail,

prenos dát: GPRS 4+4, EDGE 4+4, Bluetooth (A2DP), miniUSB, mass storage,

zábava: Java, WAP, MP3/AAC prehrávač, FOTA (Firmware over the Air),

batéria: BC50, 780 mAh, Li-Ion,

výdrž: do 3 h hovoru/220 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Čo mu chýba:

UMTS, HSDPA, videohovor, aktívny pohotovostný režim, autofocus, makro, EMS, IrDA, Wi-Fi, prehliadač dokumentov, instant messaging, RSS, FM rádio.

Softvérová verzia testovaného telefónu:

???, online aktualizácia priao z mobilu cez GPRS/EDGE.

Obsah balenia:

nabíjačka, miniUSB datakábel, synchronizačný software Motorola Phone Tools, stereo handsfree, potrebné dokumenty.

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Zapnutie/vypnutie

SIM karta sa zasúva vedľa batérie, jej vybratie je však nutné. Výmena SIM ju mechanicky poškodzuje a pred jej vybraním musíte najprv odňať pamäťovú kartu. Pri výmene pamäťovej karty stačí odňať zadný kryt. Zapnutie je rýchle, prítomný je upraviteľný uvítací text.

Dizajn

Motorola RIZR Z3 na mňa nejako extra nezapôsobila, ale ľuďom v mojom okolí sa páčila. Negatívny názor na jej farby (mal som modrú verziu), konštrukciu či spracovanie som ani nepočul. RIZR Z3 mi pripomína RAZR V3x, aj použitou modrou farbou, aj odolnými materiálmi a kovovými krytmi. Spracovanie Z3 je perfektné, všetko sedí ako má. A to netestujem úplne nový mobil. V zavretom stave je vpredu výrazné logo výrobcu nad displejom, pod displejom zase typické línie klávesnice posledných Motorol. Hore je otvor na pútko, vľavo dvojitý ovládač hlasitosti a tzv. inteligentné tlačidlo, ktorého funkciu určujete sami. Vpravo je tlačidlo hlasového ovládania, ktoré keď podržíte počas hovoru, tento zaznamenáva. V pravej stene je tiež tlačidlo fotoaparátu a chránený miniUSB konektor. V zadnej stene je 2 Mpix fotoaparát a dvojúrovňový LED blesk. Motorola sa nepoučila a reprodukované zvuky stále prechádzajú cez otvor v zadnej stene. Vo vrecku nohavíc toho veľa nepočuť. Všetky modré časti (resp. všetky "nečierne" časti) sú tvorené z odolného materiálu, ktorý, jednoducho povedané, nepoškriabete. Otvorením prístroja prijmete hovor, zavretím ho ukončíte (ukončenie ostatných operácií je nutné zmeniť v nastaveniach). Blokovanie klávesnice zavretím nenastane, používal som automatické blokovanie po asi 20 sekundách. Zaujímavá je kresba na zadnej stene horného ramena viditeľná po vysunutí. Odtlačkov prstov sa odolnom ochrannom sklíčku displeja nezbavíte.

Motorola RIZR Z3

tri farebné verzie

Klávesnica

Klávesnica je typická pre Motoroly posledných generácií. Podobnú klávesnicu Motoroly KRZR K1 som chválil, v prípade RIZR je však kvôli vysúvacej konštrukcii ťažšie prístupná a horšie ovládateľná. Funkcie priradené štyrom smerom stredového tlačidla môžu byť zobrazené na pohotovostnom displeji. Ľavému polyfunkčnému tlačidlu pod displejom odporúčam priradiť funkciu štýly, keďže je to najrýchlejší spôsob zmeny profilu. Aj tzv. inteligentné tlačidlo je nastaviteľné. Okrem typických tlačidiel je prítomné aj WEB a C-éčko (mazanie/krok späť). Podržaním číslic v pohotovostnom stave nastane vyvolanie rýchlej voľby.

Displej

Displej je slabší, po niekoľkých rokoch od modelu V500 by som už od Motoroly čakal masové používanie QVGA obrazoviek. Grafické prostredie sa už niekoľko rokov zásadne nezmenilo, určite si zaslúži kritický pohľad. Hlavná ponuka môže byť ikonová alebo vo forme zoznamu. Vlastn= usporiadanie položiek v hlavnej ponuke je výsadou už mnohých Motorol. K dispozícii sú štyri motívy, aj regulácia jasu, rýchlosti bežiaceho textu, zmena doby podsvietenia displeja (20, 40 alebo 60 sekúnd), vypnutie displeja (nikdy, po minúte, po dvoch minútach). Viditeľnosť displeja na slnku je celkom dobrá. Pri písaní aj čítaní správy vidím 6 riadkov textu, Motorola všade používa rovnaký typ neúsporného písma. Rýchlosť reakcií je dobrá, ani pri písaní dvojitej SMS-ky nedochádza k oneskoreniu. Stav batérie i signálu je na displeji zobrazený takmer vždy, čas však v hornom stavovom riadku nenájdete. Indikátor stavu batérie sa skladá len z troch častí.

EXTRA: Motorola je priekopníkom v zobrazení ikôn štyroch funkcií priradených štyrom smerom hlavného ovládacieho kruhu na pohotovostnej obrazovke. Dnes túto funkciu nájdete už len na nových telefónoch Nokia, v ktorých však túto funkciu "prebíja" aktívny pohotovostný režim.

fotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Fotoaparát a prezeranie fotiek

Fotoaparát spustíte bočným tlačidlom, ale fotiť budete na výšku. Trocha nešikovné. Fotky sú orientované na výšku. Fotoaparát v RIZR Z3 patrí k tým lepším dvojmegapixlom najmä pri fotografovaní večer a v noci. Bežné snímky vytvorené cez deň sú priemernej kvality. Hľadáčikom je celý displej. Vertikálnymi šípkami prepínate funkcie (zoom, jas, efekty), horizontálnymi ich hodnoty. V nastaveniach meníte 4 typy rozlíšenia (2 Mpix, 1,3 Mpix, VGA, QVGA), 3 stupne kvality a niekoľko tónov uzávierky. Dvojúrovňový blesk pohotovo spustíte/vypnete stlačením hviezdičky.

Prezeranie snímok je možné na celom displeji. Spodná informačná lišta je priehľadná, a informácie na nej zobrazené (názov snímky a veľkosť) po pár sekundách alebo po stlačení stredového tlačidla zmiznú. Lupa, konkrétne jej funkcia "pôvodná veľkosť", umožňuje prezeranie priblíženej snímky, avšak pohyb po nej je veľmi pomalý. Pre Motorolu RIZR nie je problém ani kopírovanie či presun snímok na kartu a naopak. Fotky je možné posielať cez Bluetooth, MMS (bez zmenšenia do 300 kB), do e-mailu je ich nutné pridať až pri jeho tvorbe.

ukazka z fotofonu

Ďalšie fotky nájdete v našej Galérii!

Efektivita fotoaparátu

Výrezy 2 Mpix fotiek:

- prvý z 2 Mpix originálu (1600 x 1200 b.),

- druhý zo zväčšeniny 1 Mpix fotky (1024 x 768 b.) na 2 Mpix v programe IrfanView,

- tretí zo zväčšeniny VGA fotky (640 x 480 b.) na 2 Mpix v programe IrfanView:

(Toto porovnanie zobrazuje efektivitu použitia maximálneho rozlíšenia. Niekedy je totiž absolútne zbytočné zaberať miesto v pamäti "super-maxi-mega-pixlovými" fotkami, keď dosahujú kvalitu nižšieho rozlíšenia.) V prípade Motoroly RIZR Z3 sa oplatí používať maximálne rozlíšenie i kvalitu.

Záznam a prezeranie videa

Video je orientované na ležato, preto na rozdiel od fotenia, videá zaznamenáva RIZR horizontálne. Ako hľadáčik slúži celý displej. Škoda len slabého QCIF rozlíšenia i zvuku. Ak by bolo video doplnené kvalitnejšou zvukovou stopou, možno by som mu slabšie rozlíšenie odpustil. Do MMS-ky vložíte len asi 7 sekúnd videa najvyššej (nie oslnivej) kvality. Počas záznamu môžete využiť štvornásobné priblíženie v dvoch krokoch. Nechýba ani pozastavenie videa. Pri prezeraní je k dispozícii funkcia "celá obrazovka", v nastaveniach si určíte jej pootočenie doprava alebo doľava.

Parametre videa:

celkovo: 348 kbps (asi 2,5 MB/s)

obraz: 176 x 144 b. (v prehrávači sa tvári ako 320 x 240 b.), 15 fps, 336 kbps,

zvuk: 1 kanál, 8 000 Hz, 16 bit, 12 kbps.

UKÁŽKA VIDEA (3GPP, 1 MB)

3GP prehrávače: QuickTime (univerzálny prehrávač, 35 MB), Nokia Multimedia Converter 2.0 (prehrávač a konvertor, 20 MB).

Motorolu RIZR Z3 je možné použiť aj ako svietidlo. Bočným tlačidlom aktivujem fotoaparát a potom hviezdičkou spustím blesk.

Melódie a prehrávač hudby

Profily Motorola nazýva štýly. Odporúčam ich priradiť ľavému polyfunkčnému tlačidlu. Tichý režim aktivujete aj podržaním mriežky. Motorola RIZR Z3 dokáže súčasne zvoniť a vibrovať, staršie modely s tým mali problémy. V nastaveniach štýlov môžete priradiť jeden druh vibrácií hovorom a druhý správam (ale len ak vibrácia nahrádza zvonenie!). Škoda, že sú len dva typy vibrovania, budíku by som priradil ďalší typ.

EXTRA:Výsadou Motorol (a niektorých Samsungov) je opakované pripomínanie zmeškanej udalosti vibráciou alebo pípnutím v dvojminútovom intervale.

V prístroji je nová Java aplikácia Digital Audio Player, ktorá ponúka pekné grafické prostredie a niekoľko bežných hudobných funkcií. Ja osobne však uprednostňujem klasický vstavaný prehrávač hudby, ktorý ponúka aj vytváranie playlistov, a tiež prehráva hudbu na pozadí. Nevidím dôvod na pomalé spúšťanie Java aplikácie kvôli niekoľkým zbytočným funkciám a peknému grafickému prostrediu. Ak nebudú miniUSB stereo slúchadlá v balení, môžete si ich zakúpiť napríklad u distribútora Roden (www.roden.sk).

EXTRA: Motorola RIZR Z3 ponúka aj stereo prenos hudby cez Bluetooth vďaka profilu A2DP (advanced audio data profile).

Pamäť

Až 21 MB internej pamäte je dostatočné množstvo pre všetky typy správ, základné MP3 melódie, Java aplikácie aj zopár fotiek a videí. Ostatok zabezpečí podpora microSD kariet pod zadným krytom. Perfektná je podpora mass storage, keď Motorolu RIZR Z3 pripojíte najbežnejším univerzálnym miniUSB káblom ku PC, objaví sa ako čítačka pamäťových kariet a súčasne sa nabíja!

Telefónny zoznam

V telefónnom zozname vyhľadáva RIZR za každých okolností podľa viacerých počiatočných znakov, zobrazený môže byť zoznam na SIM, v mobile, alebo obidva naraz. Kontakt je možné priamo zo zoznamu vložiť do správy, odoslať cez MMS, Bluetooth alebo e-mail, kontakty je možné hromadne označovať a pracovať s nimi. Nechýba rýchla voľba a skupiny volajúcich. Pred volaním je možné číslo upraviť. Prítomné sú dve formy zobrazenia zoznamu, zoradenie podľa mena alebo priezviska a predvolená pamäť pri ukladaní čísiel, ktorá však nesúvisí s predvoleným zobrazením kontaktov zo SIM alebo mobilu.

Hovor

Po stlačení zeleného tlačidla v pohotovostnom stave sa zobrazia volané čísla, mriežkou alebo hviezdičkou sa dostanete ku prijatým aj neprijatým. Takýto systém nepovažujem ani za najhorší, ani za najlepší. Po kliknutí na kontakt v registri sa zobrazí termín aj dĺžka hovoru. Hovor preniesť cez Bluetooth, prezerať kontakty, kalendár, správy. Kvalitné hlasné handsfree môžete aktivovať ešte pred spojením. Telefonovanie s RIZR je veľmi pohodlné, v tomto smere si ju nemôžem vynachváliť. Odmietnutý hovor považuje Motorola za zmeškaný, ale na domácej obrazovke ho neuvidíte.

EXTRA: Nechýba pohodlný okamžitý záznam hovoru v dĺžke až 60 minút počas držania špeciálneho bočného tlačidla. Záznam hovoru je oznamovaný druhej strane pípnutím každých 10 sekúnd. Záznam hovoru sa ukladá ako AMR súbor s príslušným dátumom a poradovým číslom na pamäťovú kartu.

Písanie textov

Písanie na menej pohodlnej klávesnici hodnotím priemerne. Je to kvôli tomu, že zhora klávesnicu ohraničuje vysoký schod horného ramena a zdola typický "motorolácky" modul s mikrofónom. Slovník iTAP, ktorý urýchľuje písanie si pamätá používané slová, no vyžaduje si podstatne dlhší tréning než známy slovník T9. Iné je použitie slovníka v jednoduchšej angličtine (bez diakritiky, menej skloňovania, množstvo synoným) a v komplikovanej slovenčine. Preto nechcem iTAP zatracovať, len mi jeho použitie v slovenčine vyhovuje menej než T9.

SMS a MMS

Motorola v posledných modeloch zanevrela na štandard EMS, odteraz je editor SMS a MMS jednotný. Nechýba počítadlo napísaných znakov, počet čiastkových správ však RIZR Z3 neoznačuje. V prípade MMS vidíte vždy namiesto počtu znakov veľkosť správy v kB. Editor správ je jednoduchý, napĺňa najzákladnejšie potreby užívateľa. Pri odosielaní správy sa aj v tejto Motorole šikovne zobrazí celý telefónny zoznam a vy len označíte želaných príjemcov. V správach nie je možné meniť veľkosť písma, a tak vidíte stále 6 riadkov textu s jeden a pol násobným riadkovaním. V zozname prijatých správ vidíte buď odosielateľov alebo predmety správ (v prípade SMS rolovaný celý text!). MMS-ky sú limitované veľkosťou 300 kB. Potvrdenie o doručení správ je nutné vždy zapnúť osobitne v menu rozpísanej správy. Doručenku prijmete ako novú SMS so špeciálnou ikonou, ktorá ju výrazne odlišuje od ostatných prijatých správ.

EXTRA: Motoroly štandardne ponúkajú automatické čistenie správ. Správy staršie než vami zvolený počet dní budú z telefónu vymazané. Druhou alternatívou je ponechanie vždy vami nastaveného počtu správ, a tak sa po prijatí novej správy vymaže vždy (napríklad jedenásta) najstaršia správa.

E-mail

Do e-mailu môžete vložiť obrázok, zvuk alebo video. Maximálna veľkosť e-mailu môže byť až 1 024 kB (v RIZR Z3 len 1 MB, v KRZR K1 je to až 65 MB). Táto maximálna veľkosť je však pre mňa záadný pojem, pretože ani sám neviem, čo určuje. Nikdy som v Motorole nepociťoval žiadne veľkostné obmedzenia e-mailovým prehliadačom. Keďže však RIZR Z3 neponúka pehliadač dokumentov, pravdepodobne e-mailový prehliadač poslúži len na prezeranie textových správ alebo posielanie obrázkov a fotiek. A to pohodlne zvláda. Nechýba možnosť pravidelne mazať staré správy podľa nastavenej doby alebo množstva. Kontrola správ môže prebiehať každých 30 minút až 8 hodín. Prečo nie častejšie? Oznámenie nových e-mailov je možné vypnúť. Poteší aj automatický podpis.

WAP

WAP vyvoláte stlačením špeciálneho tlačidla. Počas wapovania môžete vstúpiť do menu správ, avšak minimum nastavení ma odrádza od jeho použitia. Na prezerania našej WAP stránky (wap.fony.sk) je dobrý, ale ak chcete viac, použite prehliadač Opera Mini. Na mini.opera.com som si stiahol priamo do mobilu českú verziu 3.0, v nastaveniach webu nastavil ako štandardnú reláciu APN internet a Opera Mini fungovala bez problémov. Keďže tento prehliadač považujem za prelomový, nemám potrebu klasický (ničím výnimočný) wapový prehliadač používať. Pri použití normálneho písma v Opera Mini vidíte 15 riadkov jemného textu, pri použití malého písma vidíte 23 riadkov, aj keď s problémami s diakritikou. Motorola nemá problémy ani s minimalizáciou Java aplikácií, takže Opera Mini môže bežať aj na pozadí. Podobne ako messengerový program Jimm.

Prenos dát

V telefóne som najprv nastavil USB na "pamäťová karta", potom som Motorolu RIZR Z3 pripojil ku notebooku pomocou najbežnejšieho miniUSB - USB kábla, ktorý nosím takmer stále so sebou. Motorola sa začala okamžite nabíjať a v PC sa objavila automaticky ako čítačka pamäťových kariet microSD.

Potom som v nastaveniach USB zvolil "dátové spojenie" a Motorolu RIZR Z3 pripojil pomocou spomínaného miniUSB – USB kábla ku počítaču. V PC som vytvoril nové dátové spojenie, vlastne som len počkal, než sa automaticky vytvorí nový modem, a potom som len zmenil modem v pripojení z Nokie N70. V nastaveniach modemu (advanced) som ešte vpísal príkaz +CGDCONT=1,"IP","internet" (niekedy treba AT+CGDCONT=1,"IP","internet") a všetko bolo pripravené na pohodlné surfovanie v pokrytí sieťou EDGE. Ak máte i tak problém s nastavením modemu, využite infolinky našich operátorov.

Motorola RIZR Z3 indikuje prítomnosť EDGE špeciálnou ikonou.

EXTRA: Motorola RIZR Z3 je prvý mobil na Slovensku s GPRS a EDGE triedy 12. To znamená, že dáta nielen sťahuje rýchlosťou 4 timesloty (pri GPRS u nás prakticky maximálne v T-Mobile 80 kbps, v Orangei 40 kbps; pri EDGE max. 238 kbps), ale rovnakou rýchlosťou ich teoreticky dokáže aj odosielať. Praktické skúsenosti hovoria, že Motorola RIZR Z3 sa v pokrytí GPRS/EDGE ukázala ako najlepší modem (porovnával som s PCMCIA kartou Sierra Wireless a Nokiou 9500). Počas odosielania dát som dosahoval priemernú rýchlosť 5 kB/s pri menších súboroch a 10 kB/s pri väčších súboroch, nad 15 kB/s som sa asi ani nedostal. Odosielanie fotky v pokrytí EDGE rýchlosťou 90 kbps (0,7 MB/min.) považujem za úspech.

Pripojenie cez Bluetooth nerobilo žiadne problémy. Odosielanie objektov cez Bluetooth je doplnené grafickým vyjadrením pomeru odoslanej časti k celku. Nechýba tiež hromadné odosielanie označených objektov cez Bluetooth, pričom označenie súborov pomocou tlačidla "0" je jednoduché a rýchle.

Charakteristika Bluetooth:

špecifikácia: 1.2

PRD verzia: 1.0

profily: A2DP-Source - AVCTP - AVDTP - AVRCP-Target - BIP-ImagePush - BPP-SenderDev - DUN-GW - FT-Server - GAP - GAVDP - Headset-AG - HFP (1.5) AG - OPP-Client - OPP-Server

Organizačné funkcie

Budík - niekoľko budíkov s opakovaním a špeciálnou melódiou. Páči sa mi možnosť nastavenia hlasitosti i melódie pre každý budík samostatne. Vypnutie budíka je špecifické: červeným tlačidlom ho deaktivujete pre daný deň, voľbou vypnúť ho vypnete natrvalo.

Kalendár - kvalitný kalendár s mesačným a týždenným náhľadom, opakovaním udalostí aj automatickým mazaním.

Poznámky Motorole RIZR chýbajú, je nutné ich doinštalovať vo forme Java aplikácie. Rovnako chýba odpočítavanie času, úschovňa hesiel, stopky alebo úlohy.

Synchronizácia - dnes už pomerne bežná funkcia telefónov ostáva často nevyužitá. Vyskúšajte napríklad ZYB. Na www.zyb.com som sa registroval, zadal meno, heslo, telefónne číslo a e-mail. Na mobil mi prišla SMS s heslom, ktoré som vpísal do online formulára. Ďalšou SMS-kou som obdržal všetky potrebné nastavenia. V sekcii Pripojenie - MOTOSYNC som mal všetko automaticky pripravené. V mojej karte na ZYB.com môžem upravovať kontakty, udalosti v kalendári a pohodlne synchronizovať.

Ďalšie funkcie: kalkulačka, diktafón (až 60 minút hovoru).

Hry a Java aplikácie

BlockBreaker Deluxe – veľmi graficky vydarená a extrémne rýchla hra, ktorej princíp spočíva v odrážaní loptičky, ktorá búra tehly.

DigitalAudio Player – už spomínaný prehrávač MP3 skladieb.

eBay Pocket Auctions – online aplikácia, ktorá nie je pre slovenského užívateľa funkčná.

Motorola TEXT – jednoduché a bezpečné zálohovanie textových správ. Viac na www.motorolatext.com. Aj priamo z mobilu si vytvoríte nové konto založené na vašom telefónnom čísle. Po pripojení zadáte len váš PIN a potvrdíte podmienky používania. Vytvorenie konta trvalo asi 20 sekúnd. Celý proces spotreboval 13 kB.

Motorola BACKUP – online bezplatné zálohovanie telefónneho zoznamu podobného typu ako Motorola TEXT.

Motorola SETUP – online nastavenie internetu a MMS.

EXTRA: Motorola je priekopníkom v minimalizácii Java aplikácií. Aj keď dnes už niektoré modely Sony Ericsson a BenQ-Siemens s uzavretým OS ponúkajú súčasné spustenie viacerých Java aplikácií, v minimalizácii/pozastavení (jednej) aplikácie je pionierom práve Motorola.

Výdrž, batéria

Výdrž Motoroly RIZR Z3 nie je nijako extrémna, ale vďaka miniUSB nabíjaniu ju nemienim kritizovať. Na 2 – 3 dni bežného používania sa môžete spoľahnúť, po pripojení ku PC sa automaticky nabíja. miniUSB nabíjačka do elektrickej siete je aj v balení. Počas nabíjania sa priebežne zobrazuje stav batérie. To viaceré značky mobilných telefónov dodnes nezvládajú. Pozor však na to, že mobil takto nabijete len v zapnutom stave.

Výhody:

- EDGE 4+4 timesloty (trieda 12),

- jednoduchý USB modem s nabíjaním,

- pripomínanie zmeškaných udalostí.

Nevýhody:

- grafika,

- displej,

- záznam QCIF videí,

- chýba podpora UMTS.

Orientačná cena: 10 490 Sk (Roden s. r. o.)

Záver

Motorola RIZR Z3 ma najprv veľmi nezaujala. Potom som si uvedomil silu v jej prednostiach – prítomnom miniUSB konektore, výbornom nahradení EDGE modemu, kvalitnej kovovej konštrukcii, pripomínaní zmeškaných udalostí. Motorola však stále zabúda na inováciu grafiky celej ponuky funkcií. Displej sa takmer nezmenil od čias Motoroly V500, a tá sa v rovnakej triede predávala pred tromi rokmi! Motorolu RIZR Z3 tiež nemôžeme považovať za nadpriemerný fotomobil, nehovoriac o zanedbaných hudobných funkciách. Skrátka, je to pekný, dobre spracovaný mobil na bežné použitie a prípadne ako šikovný EDGE modem.

Dôležité odkazy:

- kontakt na výrobcu ( Motorola SK)

- distribútor (Motorola)

- služby zákazníkom (Motorola, SK)

- nastavenie SMS-kou (Motorola) (treba sa registrovať)

- nastavenie SMS-kou (T-Mobile)

- nastavenie SMS-kou (Orange) (treba sa registrovať)

Nastavenia služieb ručne:

Orange MMS a WAP

T-Mobile MMS a WAP

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 02.01.2007 - 02:07

Quo: tuto krasku si doniesol priatelkyn brat z UK a je to nadherny fonik. Zial, je to taka "vynovena V3i" s beykonkurencnzm EDGE - ktore vacsina ludi vobec vo fone nevyuzije, slabsim 2mpx fotacikom, slabzm videom . do 1 MMS sa vojde cca 11sekund videa... Dizajnovo krasna masinka - mne sa pacili aj spekulacie a vo Photoshope robene "verzie" Razra. Tak sme sa konecne dockali slideru aj u motky. Mne chyba hlavne kvalitnejsi display a motka by uz konecne mohla ozivit svoje menu. A popracovat na pisani dlhsich textov -tam je "pomalost" znacna. PS: pockajte si na zlacnenie alebo nasadenie nasimi OP :) Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; sk; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1

anonymous02.01.2007 - 04:03 Trvalý odkaz

7wcsnurka: v midende chyba wifi a hsdpa? tak mi povedz,ktory to ma,lebo pri ziadnom recenzovanom fone strednej triedy si to este neuvadzal...hlavne,ze si napisal to moderne a dolezite irda ;)Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/1.2.2960/1558; cs; U; ssr)

anonymous02.01.2007 - 09:39 Trvalý odkaz

Mato: By sa to zislo oddelit :-/SAMSUNG-SGH-D600E/1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 UP.Browser/6.2.3.3.c.1.101 (GUI) MMP/2.0

anonymous02.01.2007 - 12:00 Trvalý odkaz

me,: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

anonymous02.01.2007 - 12:03 Trvalý odkaz

mato63: Pekný mobil, ale urite by som di motku nekúpil. Aj vybavenos? može by?... Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; it-IT; rv:1.6) Gecko/20040206 Firefox/0.8

Celá diskusia 19 príspevkov