Motorola H350

Recenzia Bluetooth príslušenstva Malé, sympatické a lacné slúchadlo s Bluetooth 2.0 a dlhou výdržou.

Základná charakteristika:

celková zistená hmotnosť: 17 gramov

rozmery: 60 x 28 x 18 mm (bez spony)

Bluetooth: špecifikácia 2.0 + EDR, PRD verzia 1.0

profily: Generic Access - Headset-HS - HFP (1.5) HF - Serial-DevA - Serial-DevB

max. dosah: 10 metrov,

výdrž 10 h hovoru/200 h pohotovosti.

Balenie:

handsfree, nabíjačka, návod.

Na uchu som toto handsfree dokázal nosiť celý deň...samozrejme s prestávkami, počas ktorých bolo poruke odložené. Avšak stále to nebolo ono. Hľadám slúchadlo, ktoré bude mať sponu z ešte mäkšieho materiálu, ktorý nebude robiť otlaky na ušnici. Ale súčasne bude ponúkať rovnakú výdrž a kvalitu hovoru ako H350-ka. Zatiaľ som také slúchadlo na uchu nemal.

Verzia špecifikácie Bluetooth Motoroly H350 je 2.0, čo zabezpečuje lepší prenos, nižšiu spotrebu energie a ďalšie drobné vylepšenia. Ale o žiaden pozorovateľný pokrok nejde. Dúfal som, že H350 konečne ponúkne možnosť spojenia s dvoma mobilnými telefónmi naraz, ale nestalo sa tak. Preto vidím jediný praktický rozdiel medzi H350 a H500 v dizajne.

Oceňujem nabíjanie slúchadla pomocou miniUSB konektora, to je výborná vec. Modrá dióda upozorňuje na rôzne stavy, na to si tiež navyknete a už potom slúchadlo bez informačnej diódy už chcieť nebudete.

Použitie na ľavom uchu je možné vďaka odnímateľnému držiaku na ucho, ktorý sa jednoducho otočí a nasadí naspäť.

Párovanie slúchadla s mobilom je jednoduché, stačí vo vypnutom stave držať hlavné tlačidlo tak dlho, až kým neostane modré svetlo neprerušovane svietiť. Potom slúchadlo vyhľadáte a v mobile zadáte PIN 0000. Slúchadlo sa bude odteraz vždy pripájať k danému mobilu.

Modrá dióda signalizuje niekoľko stavov:

- svieti počas nabíjania (po nabití zhasne),

- 10 zablikaní ukončí párovanie,

- po 5 minútach nečinnosti zhasne.

Hlavné tlačidlo pre prijatie a ukončenie hovoru je ľahko nahmatateľné. Po krátkom stlačení hlavného tlačidla môžete vysloviť hlasový príkaz. Podržaním tlačidla opakujete vytočenie posledného volaného kontaktu. Počas hovoru podržaním tlačidla prepínate medzi viacerými telefonujúcimi. Tlačidlo je mierne uvoľnené, pri bežnom nosení preto niekedy vydáva rušivé zvuky.

Slúchadlo okrem hlavného tlačidla obsahuje aj dve malé tlačidlá pre reguláciu hlasitosti. Ich umiestnenie po rôznych stranách slúchadla je celkom šikovné. Po dosiahnutí maximálnej alebo minimálnej úrovne sa ozve zvukový signál v slúchadle. Zaujímavá je možnosť ich prepínania pre pravé a ľavé ucho. Vo vypnutom stave držíte hlavné tlačidlo a tlačidlo hlasitosti, ktoré ju má zvyšovať, až kým dióda dvakrát nezabliká a slúchadlo sa nezapne.

Rôzne stavy signalizuje aj reproduktor. Všetká signalizácia je zhodná s ostatnými slúchadlami od Motoroly.

Kvalita hovoru sa nevymyká štandardu nasadenému Motorolou už v predchádzajúcich modeloch. Otvor mikrofónu je v prednej časti špičky, čo môže byť problémom vonku pri veternom počasí. Inak je toto umiestnenie mikrofónu žiaduce.

Niekoľkodňovú výdrž slúchadla hodnotím kladne. Pri vyčerpaní energie v slúchadle začujete opakované pípanie každých 60 s. Keď už sme pri nabíjaní, Motorola H350 obsahuje univerzálny miniUSB konektor, ktorý nájdete už aj na mobilných telefónoch Motorola, HTC (Qtek, SPV) a ďalších.

Cena: 990 Sk (Roden s. r. o.)

Záver

Motorola H350 je následovníkom série HS820 > H500. Vyniká špecifikáciou Bluetooth (2.0), dlhou výdržou, iný praktický rozdiel medzi H500 a H350 som nenašiel. Je to kvalitné, malé a ľahké handsfree s rýchlou možnosťou nasadenia na ucho. Taktiež prekvapí vysokou kvalitou hovoru.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 20.06.2006 - 00:05

Fizzy: BT 2.0 by mala aj dalej dosiahnut asi 100metrov, niektore telefony uz tiez podporuju BT 2.0Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; en) Opera 8.54

anonymous20.06.2006 - 11:01 Trvalý odkaz

riso: [citat]Fizzy: BT 2.0 by mala aj dalej dosiahnut asi 100metrov[/citat]

dosah je zalezitostou triedy Bluetooth, nie specifikacie. trieda 3 = 1 m, 2 = 10 m, 1 = 100 m. Specifikacia 2.0 zabezpecuje nizsiu spotrebu energie pri Bluetooth prenosoch a vyssiu kvalitu prenosu (nehovoriac o EDR - enhanced data rate). ;)Opera/8.51 (Windows NT 5.1; U; en)

anonymous20.06.2006 - 11:49 Trvalý odkaz

Fizzy: aha jasne, diki za vysvetlenie... ;)SonyEricssonP800/R102 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

anonymous04.07.2006 - 23:24 Trvalý odkaz

´´: ´´Anonymization.Org

Celá diskusia 4 príspevky