LG KE850 Prada

Už sme o ňom písali, v Novinke: Nový LG Prada s veľkým dotykovým displejom a bez klávesnice.

Server mobileburn.com prednedávnom zverejnil recenziu na štýlový mobil LG Prada. My vám prinášame aspoň krátke zhrnutie o tomto módnom počine.

LG Prada je podľa obrázkov pomerne veľký mobil. Všetko sa ale zmení, keď ho dostanete do ruky. Rozmery 99 x 54 mm a hrúbka len 12,5 mm už dávajú tušiť, že sa nejedná o "veľkú tehlu". Váha 86 g zase zaručí, že vás nebude obťažovať vo vrecku košele. Dizajn je v štýle dnešnej doby a drží sa hesla "v jednoduchosti je krása". Čierna farba tela je doplnená strieborným lemom po obvode prístroja, v ktorom sa nachádzajú tlačidlá na regulovanie hlasitosti, zmenu profilov, zamknutie displeja a kombinované tlačidlo pre spustenie prehrávača alebo fotoaparátu. Rovnako tu nájdete aj konektor pre nabíjačku/handsfree. Predná časť je lesklá a rovná, narúšajú ju iba tlačidlá na prijatie a odmietnutie hovoru a kombinované tlačidlo vymazať / späť. Nad displejom nesvieti logo výrobcu LG ale logo módneho domu Prada. Alfanumerickú klávesnicu či dokonca QWERTY nehľadajte. Na celé ovládanie slúži dotykový displej s rozlíšením 240 x 400 px zobrazujúcim 256 000 farieb. Funguje len s použitím prstov, na stylus zabudnite. Dokonca ovládanie nefunguje, ak máte rukavice. Treba sa vyvarovať väčšiemu znečisteniu displeja, inak môžete očakávať problémy s ovládaním.

Batéria má kapacitu 800 mAh, pod ktorou sa nachádza SIM karta aj pamäťová karta. Podporuje siete GSM 900/1800/1900 a GPRS a EDGE dáta. Počas hovoru vyvoláte tlačidlom pre profily virtuálnu numerickú klávesnicu. Tlačidlom pre zamknutie displeja pomocné menu na ovládanie hovoru. Telefónny zoznam je pomerne jednoduchý. Zapamätá si po 4 čísla, email adresu, poznámku a priradíte mu zvonenie a fotografiu. Horšie to je s vyhľadávaním mien v zozname. Popri virtuálnej alfanumerickej klávesnici vidíte už len dve mená, v ktorých sa pohybujete pomocou dvoch šípok zobrazených vedľa mien. Rovnako je realizované zadávanie textu napr. pri písaní SMS. Pri použití T9 vidíte dokonca len jeden riadok textu. Dá sa teda povedať, že na akékoľvek dlhšie zadávanie textu s LG Prada zabudnite. Je to maximálne nepohodlné a keďže mobil nedisponuje pri stláčaní "kláves" spätnou väzbou vo forme vibrácií, písanie je pomerne ťažké. Je to škoda, mobil má inak kvalitne spracované SMS/MMS správy a tiež kvalitného mailového klienta.

Kde bude LG Prada žiariť, je oblasť multimédií. Základ tvorí 2 Mpix fotoaparát s automatickým zaostrovaním, ktorý robí pekné fotky a video v rozlíšení QVGA alebo 240 x 400 b.. MP3 prehrávač vie hrať aj na pozadí, nevýhodou je, že nepodporuje playlisty a dokonca má problémy s prehrávaním MP3 s variabilným dátovým tokom...

Samotnou kapitolou je ovládanie. Napriek tomu, že je pomerne jednoduché a intuitívne, nájdu sa problémy. Napríklad pri listovaní zoznamom má problém rozpoznať, či užívateľ chce listovať alebo či "klikol" na nejakú položku v zozname. Pri zadávaní textu, napr. pri hľadaní v tel. zozname sú textové popisky hneď na čísle 1. Teda tlačidlom 1 napíšete písmená ABC, tlačidlom 2 DEF, a tak ďalej. Ale pri písaní SMS je to už tak, ako na iných mobiloch. Spätná väzba je realizovaná pomocou zvukov, potešila by aj vibrácia. Celkovo však treba povedať, že užívateľské rozhranie je príjemné a až na pár spomenutých chýb mu niet čo vyčítať. Jedná sa o šikovný a štýlový mobil.

Zdroj: mobileburn.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu