Nový prehliadač Nokia WidSets pre mobily

Tlačová správa:

Espoo, Fínsko/ Bratislava 11. októbra 2006 – Spoločnosť Nokia predstavila WidSets, službu založenú na Web 2.0 a nezávislú na výrobcovi mobilného telefónu, ktorá automaticky priradzuje preferované RSS kanály a obsahy vytvárané užívateľmi. Prehliadač WidSets spoločnosti Nokia poukazuje na množstvo energie stojacej za vývojom Web 2.0 – na ľudí, vytvorené obsahy a dynamiku sociálnej siete. Prehliadač WidSets je dôkazom toho, ako mobilita obohacuje a uľahčuje použitie Web 2.0.

„Ľudia dnes požadujú okamžitý prístup k informáciám, preto sme chceli, aby mali automaticky všetci užívatelia jednoduchý mobilný prístup k webovým obsahom, “ povedal Dieter May, viceprezident a riaditeľ Nokia Emerging Business Unit. „Sme presvedčení, že prehliadač WidSets bude atraktívny aj pre nových užívateľov, ktorí nie sú príliš oboznámení s Web 2.0. Najjednoduchší spôsob, ako začať, je navštíviť webové stránky WidSets na www.widsets.com, založiť si účet, prehľadať knižnicu a postupne objavovať jednu službu za druhou.“

WidSets dovoľuje užívateľom vytvárať si vlastné obsahy, počnúc RSS kanálmi cez blogovovú poštu až po on-line fotoalbum. WidSets zabezpečuje aktualizáciu týchto obsahov a vytvára s webom symbiotický vzťah, ktorý umožňuje obidvom prostrediam pracovať spoločne.

WidSets je nezávislý webový prehliadač určený pre mobilné telefóny, prinášajúci na trh rozsiahly súbor vlastností. WidSets Templates dovoľuje užívateľom obsiahnuť aj vlastné webové stránky či blogy pre súkromné účely alebo pre ďalších užívateľov. Spoločné filtre umožňujú komunite rozširovať WidSets Library prostredníctvom upozorňovania na nové obsahy, o ktorých užívateľ nevedel. Užívateľské rozhranie WidSets funguje na princípe „vyber a ulož“ a zaisťuje operatívnosť za niekoľko minút. Vytvorenie účtu WidSets je zadarmo a použitie WidSets je optimalizované pre minimálnu spotrebu dát.

„Chceli sme, aby používanie WidSets bolo hračkou, preto sme založili užívateľské rozhranie na dynamických mini-aplikáciách s názvom widgets. Automaticky prijímajú aktualizácie z webových stránok, ktoré sú užívatelia zvyknutí navštevovať niekoľkokrát denne,“ pokračuje Dieter May. „Kedykoľvek sú informácie v komunite, blogu alebo spravodajstve aktualizované, widgety podajú užívateľovi správu a aktualizáciu si môže ihneď zobraziť bez ohľadu na to, kde sa práve nachádza. Ak užívatelia nenájdu na WidSets svoje obľúbené webové služby, ľahko si môžu widgets samostatne vytvoriť, publikovať a podeliť sa s obsahom s ostatnými.“

WidSets rozširujú dosah elektronických médií do mobilných telefónov, predávajú obsahy a udržujú spriaznenosť komunity. WidSets spájajú ľudí s tým, čo majú najradšej.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu