Nokia: nový šéf dizajnu

Tlačová správa:

Nokia zjednotila a posilnila interné dizajnérske oddelenie, nastupuje nový šéf dizajnu

Espoo, Fínsko – Spoločnosť Nokia oznámila, že posilní hlavné dizajnérske oddelenie a vytvorí jednotnú organizáciu s pôsobnosťou v celom koncerne. Nový globálny tím bude zodpovedný za kompletný proces dizajnu, t. j. od stanovenia stratégie cez návrh koncepcie až po finálny vývoj produktov, a to u celého portfólia prístrojov Nokia.

Nokia bude vďaka tejto zmene lepšie pripravená na budúce požiadavky svojich zákazníkov, ktorým bude môcť i naďalej ponúkať špičkový dizajn a jedinečné zážitky z práce s mobilnými zariadeniami. Globálny tím pozostáva zo špecializovaných oddelení, ktoré budú mať na starosti priemyselný dizajn, užívateľské rozhranie, ergonómiu, komunikačné funkcie v prístrojoch, ale i dizajn obalov, farby a materiály. Ďalšie špecializované oddelenia budú spracovávať a analyzovať komentáre zákazníkov.

Prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Nokia Olli-Pekka Kallasvuo zmenu komentoval slovami: "Dizajn je srdcom tradície telefónov Nokia a významne prispel k tomu, že sme sa stali svetovým lídrom v mobilnom priemysle. Nová organizácia posilní naše schopnosti navrhovať nové, originálne produkty, ktoré budú i naďalej udávať trend v mobilnom priemysle. Talentovaný dizajnérsky tím sa zameriava na nové smery v dizajne a vyvinie maximálne úsilie, aby uspokojil budúce požiadavky našich klientov."

Spoločnosť Nokia tiež oznámila, že súčasný šéf dizajnérskeho tímu Frank Nuovo sa po 16 rokoch práce pre Nokiu a po desiatich rokoch na čele tímu rozhodol ísť vlastnou cestou. Frank Nuovo zostane vo svojej pozícii do 1. apríla 2006 a potom bude naďalej pôsobiť ako hlavný dizajnér luxusnej značky Vertu (súčasti koncernu Nokia). So spoločnosťou Nokia bude spolupracovať v roli konzultanta.

Od 1. apríla 2006 bude novým šéfom dizajnérskeho tímu Nokia Alastair Curtis, ktorý doteraz pôsobil ako hlavný dizajnér divízie mobilných telefónov. Alastair Curtis nastúpil do spoločnosti Nokia v roku 1993 a počas svojho pôsobenia vytvoril rad modelov, ktoré získali prestížne ocenenia.

K vytvoreniu novej globálnej organizácie pre dizajn Alastair Curtis povedal: "Vytvorenie globálneho tímu nepochybne posilní naše schopnosti ponúkať užívateľom kombináciu najmodernejšieho dizajnu a technológií a vytvoriť tak portfólio skutočne svetovej triedy. Pri svojej práci sa i naďalej budeme zameriavať na dva kľúčové faktory: štýl a jednoduché ovládanie."

Frank Nuovo k zmene na poste šéfa dizajnu povedal: "Možnosť spolupráce s talentovanými kolegami nielen v dizajnérskom tíme, ale vo všetkých ďalších oddeleniach Nokia, bola pre mňa skutočne skvelou skúsenosťou. Mal som to šťastie a mohol sa podieľať na historickom prepojení technológie a osobného dizajnu. V súčasnosti sa teším, že moje schopnosti budem môcť naplno uplatniť pri práci na exkluzívnej značke Vertu."

Diskusia k článku:

Začať diskusiu