Nokia Lifeblog 2.0 (aktualizované)

Nokia Lifeblog je aplikácia pre modely zo Series 60, ktorá zhromažďuje všetky fotky, videá, SMS, MMS do jedinečného denníka, ktorý môžete zdieľať aj s inými ľuďmi prostredníctvom internetu.

Dnes Nokia predstavila druhú verziu tejto SIS aplikácie. Píše sa o tom v tejto tlačovej správe (EN).

foto 01

foto 02

Kompatibilné telefóny s Nokia Lifeblog 2.0 nájdete na tejto adrese.

Nokia Lifeblog 1.7 mám priamo v Nokii N70. Automatická aktualizácia k dispozícii nie je. Najnovšiu verziu (časť pre mobil je bezplatná, PC časť je platená) nájdete TU!.

DOPLNENÉ O TLAČOVÚ SPRÁVU:

CeBIT 2006, Hannover, Nemecko / Espoo, Fínsko – Nokia dnes predstavila novú verziu svojho softvéru Lifeblog 2.0, ktorý je skvelým nástrojom pre uchovávanie multimediálneho obsahu. Zbierku fotografií je tak možné spravovať veľmi jednoducho a pohodlne. Tento softvér, ktorý je kombináciou softvéru pre PC a pre mobilný telefón, bol vyvinutý špeciálne pre multimediálne počítače Nokia Nseries, a vďaka nemu je zber, ukladanie a zdieľanie multimediálneho obsahu jednoduchšie ako kedykoľvek v minulosti.

„S tým, ako sa digitálne fotoaparáty stávajú neoddeliteľnou súčasťou mobilných telefónov, sa mení i prístup ľudí k fotografii. Teraz môžete fotografovať a natáčať spontánne, pretože prístroj máte vždy pri sebe,“ prehlásil riaditeľ oddelenia Nokia Nseries See New Mikko Pilkama. „Preto Nokia vyvinula softvér Lifeblog, ktorý je určený exkluzívne pre rad Nokia Nseries. Nová verzia Nokia Lifeblog ponúka užívateľom jednoduché riešenie pre ukladanie, správu a zdieľanie osobného multimediálneho obsahu, ktorý vytvorili. Je to niečo na spôsob fotografického albumu a deníka, ktorý sa ale píše sám.“

Rovnako ako u predchádzajúcich verzií Nokia Lifeblog, i v novej verzii si môžete vytvoriť bohatý osobný multimediálny deník, ktorý bude obsahovať fotografie, videoklipy, správy i textové poznámky, pričom všetko bude uložené na jednom mieste. Vzhľadom k tomu, že obsah je usporiadaný chronologicky, jednoducho sa prechádza, prehliada i zdieľa, a to ako na mobilnom zariadení, tak na kompatibilnom PC. Nová verzia Nokia Lifeblog stavia na predchádzajúcich verziách a k obsahu pridáva ešte audio poznámky a ďalšie cenné kontextové informácie, napríklad položky z kalendára alebo informácie o konkrétnom mieste. Snímky a videoklipy sú tak zasadené do kontextu, v ktorom boli vytvorené, a spoločne tvoria bohatú koláž chronologických záznamov.

S novým softvérom Nokia Lifeblog je možné nastaviť prístroje radu Nokia Nseries tak, že automaticky budú spájať fotografie s informáciami o mieste, s položkami v kalendári a dokonca pridajú i konkrétny časový údaj. Napríklad ak si v kalendári v prístroji Nokia Nseries poznamenáte CeBIT, potom sa vám fotografie vytvorené počas tetjo udalosti automaticky pripoja k položke a pri neskoršom hľadaní ich tak budete môcť jednoducho nájsť.

Stlačením jediného tlačidla možno všetok obsah presunúť do kompatibilného PC, čím si informácie uložíte permanentne na pevný disk a zároveň si tak uvoľníte miesto na multimediálnom prístroji. Fotografie a video klipy potom môžete odoslať z PC emailom alebo preniesť na iné kompatibilné zariadenie. PC softvér obsiahnutý v Nokia Lifeblog ponúka jednoduchý import súčasnej zbierky fotografií z pevného disku, vďaka čomu môže mať užívateľ svoj fotoalbum neustále po ruke. Ak chcete využiťt všetky možnosti Nokia Lifeblog, vrátane bohatých kontextových informácií a jednoduchej integrácie, je potrebné nainštalovať si Nokia Lifeblog tiež na multimediálny telefón Nokia Nseries.

Nový PC software Nokia Lifeblog je kompatibilný s PC a možno ho bezplatne stiahnuť zo stránky www.nokia.com/lifeblog. Nový mobilný softvér, ktorý je kompatibilný so všetkými zariadeniami Nokia Nseries, bude k dispozícii pre bezplatné stiahnutie od apríla 2006.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu