Xiaomi ukazuje, že prednú kameru dokáže ukryť pod displej

Takto umiestnenú kameru na prvý pohľad vôbec nevidno. Je skrytá priamo pod OLED displejom a jeho krycím sklom. Xiaomi sa zatiaľ takto podarilo implementovať 20 Mpix snímač.

Vyzerá to tak, že trend rôznych výrezov v displejoch sa postupne chýli ku koncu. V budúcnosti by sme sa mohli dočkať integrácie predných kamier priamo pod displej. Šošovky sa tak stanú doslova neviditeľné. Svoje riešenie tento týždeň ukázalo Oppo a teraz sa pridáva aj Xiaomi.

Aj u nás obľúbená čínska spoločnosť zverejnila propagačné materiály a video, ktoré naznačujú, ako bude takéto riešenie vyzerať.

Výrobca na technológii pravdepodobne stále pracuje. Svoje riešenie si patentoval a snaží sa urobiť transparentný displej, ktorý nebude odrážať svetlo v momente vypnutej obrazovky. Tvrdí, že zatiaľ dokázal implementovať 20 Mpix selfie kameru, pričom OLED displej slúži ako plastová vrstva.

OLED displej má podľa Xiaomi lepšie vlastnosti pre implementovanie selfie kamery než bežnejšie LCD panely. Bližšie detaily o technológii zatiaľ známe nie sú a na prvý smartfón s prednou kamerou pod displejom si zrejme ešte nejaký čas počkáme.

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu