Google Stadia už čoskoro odhalí dátum vydania, cenu a ponuku titulov

Po odhalení projektu si množstvo záujemcov želalo vedieť to najpodstatnejšie: kedy Stadia vyjde, aké hry na štarte prinesie a koľko bude stáť. Google teraz oznámil, že si musia počkať do leta.

Prvé informácie o pripravovanej službe Googlu sme vám priniesli v marci. Stadia sa orientuje na cloudové hranie hier.

Vývojári budú môcť navrhovať hry, ktoré vďaka vlastnej infraštruktúre pobežia vzdialene, na hardvéri Googlu. Obraz bude prenášaný v reálnom čase cez internet. To znamená, že herné zariadenie nemusíte fyzicky vlastniť a služba bude fungovať na báze predplatného.

Môžete tak hrať graficky náročné hry aj na staršom PC, notebooku či displeji mobilu alebo tabletu. Autori chcú priniesť obsah v 4K rozlíšení, priestorový zvuk a obrazovú frekvenciu na úrovni 60 snímkov za sekundu. Pri predstavení Stadie však chýbali konkrétne a najzaujímavejšie detaily o tom, kedy príde a čo vlastne dostaneme. Služba teraz na svojom Twitteri zverejnila prísľub, že novinky prídu už toto leto.

Dozvieme sa teda to najpodstatnejšie - dátum vydania, cenu a ponuku hier na štarte Stadie. Je pravdepodobné, že Google na toto oznámenie využije najväčšiu hernú výstavu E3, ktorá sa začína 11. júna.

Zdroj: Twitter

Diskusia k článku:

Začať diskusiu