Problémy Samsungu Galaxy Fold už majú byť vyriešené

Podľa kórejských médií výrobca vyriešil dva hlavné problémy. Išlo o nečistoty, ktoré sa dostávali pod displej, čím spôsobovali trvalé poškodenie a problém ochrannej fólie. Opravy majú byť v testovacej fáze.

Skladací Samsung Galaxy Fold to nemá ľahké. Výrobca odoslal prvé vzorky pred uvedením do predaja zahraničným recenzentom, ktorí boli síce chvíľu unesení, ale potom sa objavili problémy s displejom.

Do miesta ohybu vnikali nečistoty a prišlo aj na rôzne iné poškodenia, ktorých následkom boli pásy bielych pixelov, alebo úplná porucha polovice displeja.

foto: TheVerge.com

Ďalším problémom bola fólia na displeji, ktorú niektorí používatelia inštinktívne strhávali. Išlo však o funkčnú súčasť, ktorej odstránenie spôsobovalo poruchy obrazovky. Podľa kórejských médií už Samsung kľúčové problémy vyriešil. Koniec ochrannej fólie mal vložiť do tela telefónu, čo nebude nabádať zákazníkov k jej odstráneniu. Okrem toho zvýrazní varovanie na krabičke, ktorým vysvetľuje, že fólia má na telefóne svoj význam.

Samsung vraj tiež znižuje vzdialenosť medzi vrchnou a spodnou časťou displeja v mieste ohybu, aby zabránil vnikaniu nečistôt a prachu. Okrem toho mal prehodnotiť konštrukciu ohybu, aby predišiel problémom s dlhodobým používaním. Opravené zariadenia majú byť aktuálne v testovacej fáze. Po nej sa očakáva, že výrobca oznámi nový dátum predaja.

Zdroj: yna.co.kr

Diskusia k článku:

Začať diskusiu