Telekom má výpadok hlasových a dátových služieb vo viacerých lokalitách Slovenska

Niektorí čitatelia, ktorí využívajú služby Telekomu, nás upozornili, že sa približne hodinu nemôžu nikomu dovolať, nemajú pripojenie na internet a pre ostatných sú nedostupní.

Výpadok služieb môžeme potvrdiť aj my. Uskutočňovať sa dajú len hovory na tiesňovú linku. Podľa ohlasov na našom Facebooku Fony.sk registrujú čitatelia problémy so sieťou Telekomu vo viacerých lokalitách po celom Slovensku.

Operátor o probléme vie a upozorňuje na to aj pri volaní na zákaznícku linku 0800 123 456. Na odstránení príčiny sa pracuje a Telekom ďakuje za trpezlivosť.

Za čitateľské tipy ďakujeme.

Doplnené o vyjadrenie Telekomu:

Aktuálne evidujeme plošný výpadok na našej mobilnej sieti. Zákazníci sa s ním môžu stretnúť na celom Slovensku, ale nemusí sa týkať všetkých čísel. T.j. niektorí môžu volať medzi sebou alebo byť dovolateľní z inej siete alebo volať do inej siete. Iní nie a sieť sa im javí ako preťažená. Nie je dostupné ani VoLTE. Technický problém nastal na komponente, ktorý prepája hovory a registruje zákazníkov v sieti. Ak je zákazník prihlásený v sietí, mobilné dáta môžu byť dostupné: fungujú aplikácie, sťahovanie dát, dajú sa uskutočniť hovory cez aplikácie ako Whatsapp. Táto situácia od 10:35 a intenzívne pracujeme na jej odstránení. Zákazníkom sa za vzniknuté komplikácie ospravedlňujeme.

Diskusia k článku:

jarpo 10.05.2019 - 18:55

Clovek by az neveril, aky to spravi vo firme so 4000 zamestnancami, kde je firemna siet telekom zmatok a problemy :D

oliver9910.05.2019 - 19:30 Trvalý odkaz

prepnite na 2G, LTE a volte zatial nehra na 100%, prihlasovanie je pretazene a ma straty

Nightmare11.05.2019 - 00:46 Trvalý odkaz

heh kolegyna mi vravela ze nema signal ja jej ze ako to?ja som mal tak bola nasrata :D

Nightmare11.05.2019 - 00:47 Trvalý odkaz

To moze stat aj inym nie len Telekomu

Celá diskusia 6 príspevkov