Motorola Moto G6 Play dostáva aktualizáciu na Android 9 Pie

Po Moto G6 Plus sa dočkali aj majitelia verzie Play. Okrem známych noviniek systému Android a januárových bezpečnostných záplat, prináša aj podporu VoLTE v sieti Telekomu.

Aktualizácia s označením PPP29.55-25 je dostupná pre všetky zariadenia Motorola G6 Play zakúpené vo voľnom predaji a u mobilných operátorov.

Súčasťou aktualizácie je pridanie podpory VoLTE pre zákazníkov Telekomu. Medzi výhody tejto technológie patrí takmer okamžité spojenie hovorov a nepretržitá dostupnosť dátvého pripojenia počas prebiehajúceho hovoru.

Android 9 prináša vylepšenú formu inteligentnej regulácie intenzity podsvietenia displeja a adaptácie batérie, ktorá optimalizuje spotrebu batérie v rámci málo používaných aplikácií. Nová obrazovka Prehľad zobrazuje naposledy použité aplikácie v prehľadnom horizontálnom zobrazení, vďaka čomu je práca s nimi o niečo pohodlnejšia.

Nová verzia ponúka aj podporu tmavého režimu pre rôzne aplikácie vrátane menu rýchlych nastavení, ktoré sa nachádza v notifikačnej lište.

Google do platformy Android 9 Pie implementoval okrem umelej inteligencie aj strojové učenie. Novinkám, ktoré pripravovaná platforma prináša, sme sa venovali v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť. Motorola pridáva aj niekoľko vlastných vylepšení, kompletný zoznam nájdete na stránke support.motorola.com.

V prípade, že zariadenie neponúka aktualizáciu automaticky, môžete si ju manuálne vyhľadať cez Nastavenia –> Informácie o telefóne –> Aktualizácia softvéru. Na stiahnutie inštalačného balíka odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie.

Ako to je s aktualizáciami pre Motoroly, sme objasnili v článku Dve veľké aktualizácie Androidu v Motorolách radu G5, G6 ani G7 nečakajte.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Jeff 17.04.2019 - 14:58

Prečo nižšia rada dostáva android 9 skôr ako ja na Motorole G6? :(

Celá diskusia 1 príspevok