Takto fotí Samsung Galaxy A50

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Samsung Galaxy A50 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát (26 mm ekv.)

25 Mpix (4:3) / 10 Mpix (16:9), clona f/1.7, AF, video Full HD

Zadný fotoaparát (pre rozostrovanie pozadia)

5 Mpix, clona f/2.2, FF

Zadný fotoaparát (13 mm ekv.)

8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9), clona f/2.2, FF, video Full HD

Predný fotoaparát (25 mm ekv.)

25 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), clona f/2.0, FF, video Full HD

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Samsung Galaxy A50.

Krátky komentár:

Samsung vyrobil mobil, ktorý vracia do strednej triedy moderné vlastnosti a minimum kompromisov. My ešte aj dnes ešte s nostalgiou spomíname na Galaxy A5 (2016) s optickou stabilizáciou fotoaparátu a vtedy veľmi slušnými parametrami v cene do 400 eur. A môžem povedať, že konečne sme sa dočkali jeho plnohodnotného nástupcu, hoci bez OIS.

V ruke mám šikovný mobil s veľkým Super AMOLED displejom s celkom vydarenými fotoaparátmi. Fotoaparát rýchlo spustím dvojitým stlačením vypínača. Displej sa tiež rozsvieti po poklepaní aj po zodvihnutí mobilu, nechýba tu ani odomykanie tvárou alebo čítačkou odtlačkov v displeji. Fotoaparát však spustíte, ako som už naznačil, aj bez toho.

Jeho prostredie je praktické a nemám k nemu vážnejšie výhrady. Dokonca tu máme aj vodováhu pri fotení objektov zhora (dokumenty, jedlo), ako na iPhonoch či celej sérii Galaxy S10. Vybrať si môžete pomer strán, 16:9 ostáva potom zapnuté aj po prepnutí na širokáč či prednú kameru. Tak to má byť.

V nastaveniach môžete zapnúť optimalizátor scén, HDR (automaticky alebo vždy), ukladanie fotografií aj videí do vysoko efektívneho formátu. Video zo zadnej i prednej kamery môže mať maximálne Full HD rozlíšenie. A hoci tu nemáme optickú stabilizáciu objektívov, video nie je vôbec roztrasené.

Normálny (26-milimetrový) fotoaparát dosahuje pekné výsledky, širokouhlý už významne kríva v horšom svetle. Dôkazom sú originálne fotografie nižšie. Skrátka, na dokonalé širokouhé snímky musíte investovať dvojnásobnú sumu do Galaxy S10e. Ale ani tieto nevyzerajú najhoršie, hlavne počas dňa a pri prezeraní na peknom Full HD+ Super AMOLED displeji tohto mobilu.

Pochváliť musím Samsung za to, že snímky zaberajú z pamäte len okolo 2 MB. Môže za to hlavne prepnutie do pomeru 16:9, kedy sa rozlíšenie záberov zníži z 25 na 10 Mpix. Nedajte sa tým odradiť, úplne to stačí a do 128 GB pamäte alebo na vloženú pamäťovú kartu, ktorá neobmedzuje Dual SIM funkciu, budete môcť ukladať tisícky záberov.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu