O2 odmení zodpovedných šoférov 1 GB dát. A čo s tým má Sajfa?

Modrý operátor sa rozhodol pozitívne motivovať zákazníkov k zodpovednému používaniu mobilných zariadení počas šoférovania. Do kampame sa zapojil aj Sajfa, ktorý na problém poukázal sebe vlastným spôsobom.

Pred pár dňami médiami preletela informácia, že Sajfa bol prichytený pri streamovaní videa na svoj instagramový účet počas jazdy, za čo dostal od policajtov pokutu 50 eur. Neskôr sa do Sajfu "obuli" niektorí viac či menej známi influenceri a jeho správanie za volantom odsúdili.

No všetko bolo inak. Sajfa sa stal tvárou kampane O2 za zodpovedné správanie sa za volantom. Ako Sajfa prezradil, do projektu sa zapojil veľmi rád, najhoršie bolo, že počas nasledjúcich dní po incidente nemohol nikomu nič vysvetliť. Radi preto všetko uvádzame na pravú mieru.

S nápadom prišlo O2. Ako telekomunikačný operátor si uvedomuje zodpovednosť za používanie mobilných telefónov. Preto chce nabádať zákazníkov, aby svoje zariadenia používali s mierou a rozumne, lebo niektoré situácie môžu byť život ohrozujúce. Napríklad používanie telefónov za volantom.

Z prieskumu O2 vyplynulo, že 37 % vodičov niekedy použilo mobil za volantom, pričom zodpovednejší sú až vodiči vekovej kategórue 46 rokov a viac.

Operátor v rámci zodpovedného prístupu sám prispel k väčšej bezpečnosti za volantom zrušením bilboardov a bigboardov popri rýchlostných cestách, aby neodvádzali pozornosť vodiča od šoférovania.

V roku 2018 bolo na cestách spolu 13 902 nehôd, z toho 45 % bolo zapríčinených porušením povinností vodiča, medzi ktoré patrí aj nepozornosť v dôsledku používania telefónu za volantom. Stačí sa pozrieť okolo seba. Stretnúť vodiča, ktorý počas jazdy drží telefón v ruke, nie je nič mimoriadne. Konkrétne čísla neexistujú, pretože mnohí sa policajtom vyšetrujúcim nehodu nepriznajú.

O2 sa rozhodlo neísť formou represie, ale vodičov pozitívne motivovať. Medzi O2 Extra výhody pribudla navigácia Sygic, ktorá vyhodnocuje reálne správanie počas šoférovania. Aplikácia zaznamenáva dotyky displeja a prekračovanie rýchlosti. Na konci mesiaca vodiča odmení 1 GB dát.

Podmienkou získania bonusu je uskutočniť mesačne minimálne 10 jázd v dĺžke spolu aspoň 150 km. Za jazdu sa počíta ujdenie 500 metrov. Bonus 1 GB dát mesačne platí do konca marca 2020.

Sygic spustíte priamo cez aplikáciu O2 Extra výhody. Po poslednej aktualizácii nájdete ponuku navigácie v spodnej lište aplikácie. Bezplatné dáta za odmenu môžu získať všetci zákazníci O2, s fakturovanými službami aj s predplatenou kartou.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu