Nokia 9 PureView na Slovensku

Už aj v slovenských obchodoch si môžete kúpiť barcelonskú novinku s päticou zadných fotoaparátov. Nechýba jej čítačka odtlačkov v displeji ani bezdrôtové nabíjanie.

Nokia 9 PureView pútala na tohtoročnej výstave MWC v Barcelone pozornosť. Ide o model, o ktorom sa špekulovalo takmer dva roky, no nakoniec sa fanúšikovia Nokie dočkali. Ako prvý smartfón na svete ponúka vzadu päť 12-megapixelových fotoaparátov.

Každá zachytená snímka je v HDR a podieľa sa na nej všetkých päť snímačov naraz. Dva zachytávajú snímku vo farbe, tri sú monochromatické pre lepšie zaznamenanie ostrosti a detailov. Naprieč všetkými scénami sa dá upraviť preostrenie, rozmazanie i saturácia.

Hardvérovou výbavou je dnešným top modelom slušným konkurentom. Medzi kľúčové špecifikácie patrí 6'' P-OLED displej s rozlíšením 1440 x 2880 bodov, podporou HDR10, stále výkonn čipset Snapdragon 845, 6 GB operačná pamäť RAM a 128 GB úložisko. Dáta v telefóne zabezpečíte čítačkou odtlačkov integrovanou do displeja alebo rozpoznaním tváre.

Novinka prichádza s čistým Androidom 9 Pie a je zaradená do programu Android One. Spoľahnúť sa môžete na pravidelné bezpečnostné aktualizácie po dobu troch rokov a hlavné aktualizácie systému počas dvoch rokov.

Batéria s 3300 mAh kapacitou podporuje bezdrôtové nabíjanie Qi. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Nokia 9 PureView je na slovenskom trhu dostupná u vybraných predajcov v tmavomodrej verzii za odporúčanú cenu 629 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu