Na jeden záber: Sony Xperia XZ2 Premium

Smartfón s unikátnym 4K displejom ocení len nadšenec inovácií. Je veľký, hrubý a ťažký. Má však kvalitné fotoaparáty, stereo reproduktory, výkonný procesor a nebojí sa vody.

Sony Xperia XZ2 Premium ponúka výkonný hardvér, pripravte sa však na na 236-gramovú hmotnosť a hrúbku takmer 1,2 centimetra, za ktorú môže jemne zaoblené telo z kovu a skla.

Odolnosť voči vode je pri top modeloch Sony už roky samozrejmosťou a certifikácia IP 65/68 nechýba ani tu. Čítačka odtlačkov sa z bočnej steny presťahovala na zadnú stranu. Je však umiestnená príliš nízko a kým si zvyknete, zrejme budete mať zababrané zadné objektívy duálneho fotoaparátu.

Ten je lákadlom Xperie XZ2 Premium. Hlavný dostal 19-megapixelové rozlíšenie s clonovým číslom f/1.8, sekundárny monochromatický má 12 Mpix a svetelnosť 1.6. Vytvárať môžete fotografie s bokeh efektom i čiernobiele snímky.

Pri snímaní fotografií si môžete nastaviť ISO až do hodnoty 51200, pri nahrávaní videa to bude do 12800. Videá dokáže nahrávať 4K HDR videá aj super spolamelné Full HD s 960 fps. Kvalitu snímok a videá si môžete pozrieť v článku Takto fotí Sony Xperia XZ2 Premium

Napriek veľkým rozmerom má displej iba 5,8-palcovú uhlopriečku, no s podporou HDR a 4K rozlíšením 2160 x 3840 pixelov. Pomer ostal tradičných 16:9. Vo vnútri pracuje stále výkonný čipset Snapdragon 845 párovaný so 6 GB operačnou pamäťou RAM a 64 GB úložiskom.

Kompletnú recenziu hľadajte pod názvom Sony Xperia XZ2 Premium - 4K displej do mocných rúk, všetko dôležité o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu