Pripravte sa na Tik Tok! Čudné 15-sekundové videá už sleduje 500 miliónov ľudí

Ak vám Snapchat pripadá šialený, potom vám Tik Tok otvorí ústa dokorán. Obsah pre mladých, ktorý už sleduje viac než pol miliardy ľudí, môžete vidieť aj bez registrácie. A to asi nie je to jediné, čo vám na Tik Toku bude prekážať.

Milovníkov bláznivých tanečných kreácií poteší Tik Tok. Nová platforma zameraná na všetkých, ktorí chcú kráčať s dobou. Už za krátky čas si ju obľúbilo veľa ľudí, čo dokazuje 500 miliónov aktívnych používateľov.

Ak chcete sledovať obsah, ktorý ponúka, nemusíte sa ani registrovať. Krátke videá z celého sveta môžete sledovať hneď po stiahnutí aplikácie. Tých, ktorí chcú na Tik Toku zahviezdiť, už však vypĺňanie údajov neminie.

Novinka nádejným tvorcom ponúkne možnosť nahrávať až 15-minútové videá. Môžu ich okoreniť rôznymi zvukovými a vizuálnymi efektami.

Vďaka týmto možnostiam vznikajú na Tik Toku rôzne tanečné, ale aj iné kreatívne videá. Môžete si ich prehliadať buď náhodne, alebo sledovať vybraných používateľov podobne, ako napríklad na Instagrame. Obsah osloví skôr mladšiu generáciu, ktorej môžu Facebook či iné sociálne siete pripadať konzervatívne a nudné.

Keď sa však pozriete na to, koľko času trávia mladí ľudia pred prednou kamerou mobilu, aby výsledné video pôsobilo zaujímavo, budete zrejme žasnúť.

Medzi používateľov patria aj známe mená ako americký moderátor Jimmy Fallon či YouTuber PewDiePie. Aplikácia Tik Tok je k dispozícii zdarma pre Android a iOS. Registrácia je obmedzená vekom 13 rokov. Obísť vekovú hranicu však nie je problém.

Aj Tik Tok v sebe skrýva nebezpečnú stránku. Keďže je sociálna sieť založená na videách s hudobným doprovodom, objavujú sa na nej aj deti, ktoré predvádzajú svoje tanečné kreácie. Ukazujú rôzne pohyby a nie je výnimkou, že sa na videách objavia aj obnažené časti detských tiel. Často ide o neplnoleté dievčatá, ktoré tancujú vo svojej izbe.

Tento fakt priťahuje pedofilov s falošnými profilmi, ktorí sa prezentujú ako tínedžeri. Ich cieľom je vylákať od detí rôzne ďalšie videá so sexuálnym podtónom. Na skutočnosť už upozornil web Motherboard. Rodičia by tak mali deťom vysvetliť, aké nástrahy na nich na sociálnych sieťach vrátane Tik Toku striehnu.

Zdroj: tiktok.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu