HMD Global zrejme konečne láka na predstavenie Nokie 9

Výrobca potvrdil účasť na tohtoročnom MWC. Následne sa objavilo niekoľko renderov, ktoré odkazujú na smartfón s pravdepodobne piatimi fotoaparátmi. Špekuluje sa, že by mohlo ísť o Nokiu 9, ktorej oficiálne predstavenie sa očakáva už takmer dva roky.

Produktový riaditeľ HMD Global, Juho Sarvikas, už potvrdil účasť Nokie na tohtoročnom MWC. Priaznivcov začal lákať na svojom Twitteri na prezentáciu, ktorá sa uskutoční deň pred oficiálnym otvorením brán výstaviska.

Následne sa objavilo aj niekoľko obrázkov, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou naznačujú predstavenie Nokie 9, ktorá je snáď najdlhšie očakávaným smartfónom v histórii.

O údajne pripravovanom high-ende konzorcia HMD Global sa na internete špekuluje už od príchodu Nokie 8 v roku 2017.

Jedna z grafík zachytáva zadnú časť smartfónu, ktorá po zosvetlení pôvodných farieb potvrdzuje dizajn umiestnenia pätice fotoaparátov, aj keď na obrázku vidno iba štyri objektívy a LED diódu. Zvyšok fotoaparátu prekrýva dátum eventu.

Ďalšie ukazujú siluetu telefónu s náznakom selfie kamery v ľavom hornom rohu. Na spodnej strane sa nachádza malé logo výrobcu.

Nokia 9 má byť výkonným fotomobilom, o ktorom sme prvýkrát počuli ešte v roku 2017. Odvtedy sa o nej veľa špekulovalo, ale nič sa zatiaľ nepotvrdilo. Očakáva sa, že top model bude zaradený do programu Android One a ponúkne PureDisplay s uhlopriečkou 5,99 palcov. Nemala by chýbať ani podpora HDR 10.

O výkon by sa mal postarať čip Snapdragon 845, doplnený o 6 GB RAM a úložisko s kapacitou 128 GB. Samozrejmosťou bude zrejme optika od firmy Zeiss a spomína sa aj čítačka odtlačkov integrovaná priamo do displeja. Od oficiálnych informácií nás delí necelý mesiac.

Zdroj: twitter.com/sarvikas

Diskusia k článku:

Začať diskusiu