Google kúpi časť patentov výrobcu hodiniek Fossil

Americký gigant zaplatí 40 miliónov za duševné vlastníctvo firmy Fossil. Nie je to však zlúčenie ani kompletné odkúpenie. Ku Googlu sa pripojí len časť zamestnancov z oblasti výskumu a vývoja inteligentných hodiniek.

Americká značka Fossil je vo svete známa výrobou hodiniek. Okrem toho je už dlhší čas blízkym partnerom Googlu. Teraz sa vedenie oboch spoločností dohodlo na akvizícii, ktorá bude stáť Google 40 miliónov dolárov. Internetový gigant zaplatí za duševné vlastníctvo a získa časť firmy z oblasti výskumu a vývoja inteligentných hodiniek. Nejedná sa tak o kompletné odkúpenie ani zlúčenie. Google má záujem iba o konkrétne technológie.

Tlačová správa uvádza, že spolupráca oboch firiem môže priniesť ďalší rast sektoru smart hodiniek. Po odkúpení môže Google prácu Fossilu sprístupniť aj ďalším svojim partnerom, zrejme napríklad výrobcom využívajúcim jeho operačný systém Wear OS.

Víziou Googlu je ponúkať rozmanité smart hodinky, medzi ktorými si zákazníci môžu vybrať. Fossil má v tomto smere výhodu, pretože vlastní viacero známych značiek, medzi ktoré patria napríklad Skagen, Michael Kors, Armani, Misfit či Diesel. Ich produkcia vedie k rôznorodému spektru zariadení a je v súlade s tým, čo Google od platformy očakáva.

Zdroj: nasdaq.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu