Google končí s podporou 32-bitových aplikácií

Podpora pridávania a aktualizovania titulov skončí 1.augusta 2019. Výnimkou budú hry na platforme Unity 5.6. O dva roky neskôr Google Play 32-bitové aplikácie prestane zobrazovať úplne.

Google Play od 1. augusta 2019 prestane akceptovať aktualizácie a nové aplikácie, ktoré nepodporujú 64-bitové procesory. Staré verzie si však budete môcť stiahnuť aj naďalej.

Výnimkou sú 32-bitové hry, postavené na platforme Unity 5.6, ktoré vývojári môžu aktualizovať. Google argumentuje tým, že 64-bitové aplikácie sú rýchlejšie a dokážu ponúknuť používateľom bohatšie možnosti.

Proces zbaviť sa 32-bitových aplikácií sa presunie do druhej fázy 1. augusta 2021, kedy ich služba Google Play prestane zobrazovať úplne. Platí to však len pre nové smartfóny. Majitelia starších zariadení si budú môcť 32-bitové verzie sťahovať bez problémov, aj keď budú bez aktualizácií poriadne zastaralé.

Prechod na 64-bitovú technológiu sa začal v roku 2015. Novými podmienkami v Google Play nebudú ovplyvnené nositeľné zariadenia na platforme Wear OS ani Android TV. Pred rokom prestal podporovať 32-bit. aplikácie aj Apple.

Zdroj: android-developers.googleblog.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu