Apple iPad Pro sa mierne ohýba. Podľa výrobcu je to normálne

Niektorí používatelia na internete zverejnili fotogtafie svojich tabletov, na ktorých na prvý pohľad jasne vidno jemné ohnutie konštrukcie. Apple problém priznáva.

Keď koncom októbra Apple uvádzal nové iPady Pro, chválil sa konštrukciou s hrúbkou iba 5,9 milimetra. Čoskoro sa však ukázalo, že je to slabé miesto inak výborne vybavených tabletov.

Niektorí používatelia sa začali sťažovať na prehnutú konštrukciu. U niekoho sa problém prejavil až po týždňoch používania, iní ostali nemilo zaskočení už po otvorení nového balenia. Treba priznať, že nie každý iPad Pro trpí týmto neduhom.

obr: theverge.com

Apple pre portál The Verge potvrdil, že niektoré tohtoročné iPady Pro majú hliníkové šasi mierne prehnuté, ale nepovažuje to za chybu. Má to byť vedľajší účinok výrobného procesu. V priebehu času sa už nemá zhoršovať ani negatívne ovplyvniť výkon.

obr: theverge.com

Ohnutie vzniklo v dôsledku chladenia častí, ktoré zahŕňajú kovové a plastové časti. Preto sa problém týka najmä LTE modelu, ten má na zadnej strane plastové predely antén. Aj keď ide len o kozmetickú vadu, ktorá nemá vplyv na funkčnosť zariadenia, hnev majiteľov tabletov je pochopiteľný.

Apple im ponúka výmenu kus za kus, musia to ale stihnúť do dvoch týždňov od zakúpenia. Tí, čo prehnutie konštrukcie spozorujú až po dlhšom čase, tak majú smolu. Pokiaľ napriek tejto nevýhode uvažujete nad kúpou tohtoročnej generácie a zaujímajú vás kompletné parametre, nájdete ich v základnom infe Apple iPad Pro 11 a Apple iPad Pro 12.9 (2018) .

Zdroj: potvrdil

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 21.12.2018 - 03:13

Ak by sa mi ohýbal tablet za 2 litre a výrobca mi povie je to normálne. Tak v pohode, veď predsa nie som žiadna ovca.

Rastislav.j21.12.2018 - 10:12 Trvalý odkaz

to je predsa príprava na rolovateľné tablety. Teraz len robia prieskum trhu. :-) :-) :-)

Bééé bééé bééé

Mashe21.12.2018 - 10:18 Trvalý odkaz

Jejda prestaňte, takýmto start-upom treba tieto počiatočné chyby odpúšťať, nejedná sa predsa o svetového výrobcu s najlepšími inžinierni, prvé produkty sú vždy problémové, to vie každý...

Rastislav.j21.12.2018 - 11:36 Trvalý odkaz

to bude tým, treba im dať adresu na SjF STU, ak sa dobre pamätám, tak nejaký druhák by im to mal vedieť zrátať.

Tomas21.12.2018 - 13:20 Trvalý odkaz

Apple nikde jednoznacne nepovedal, ze je to normalne. To len Verge tak napisali, aby mali pekny nadpis nad clankom. A o legitimnosti Verge mam dost pochybnosti.
Je ale pravda, ze ta kostrukcia posobi prilis krehko a ohnut ju je prilis lahke.

Celá diskusia 6 príspevkov