Huawei AM61 - štyridsaťeurové prekvapenie

Recenzia športových Bluetooth slúchadiel, ktoré potešia príjemnou cenovkou. V Orangei ich teraz môžete zohnať dokonca za polovicu.

Nedávno nám do redakcie prišla správa, že pri kúpe akéhokoľvek smartfónu Huawei si môžete dokúpiť praktické príslušenstvo za špeciálnu zvýhodnenú cenu 19,99 eur. Vybrať si môžete z dvoch zariadení - bezdrôtové slúchadlá Huawei AM61, ktorých bežná cenovka je 39 eur, alebo inteligentnú váhu Huawei Smart Scale s bežnou cenovkou 49 eur.

Ponuka platí u operátora Orange do konca januára alebo vypredania zásob. Osobnú váhu z ponuky sme už stihli zrecenzovat, ale o týchto slúchadlách som nikdy nepočul. Moju zvedavosť znásobil fakt, že používajú konštrukciu, ktorú mám na Bluetooth slúchadlách najradšej.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Bezdrôtové slúchadlá Huawei AM61 alebo Honor AM61 (predávajú sa totiž pod obomi názvami) sú ľahké a ergonomicky tvarované na bežné nosenie aj športovú aktivitu. Na Slovensko ich dováža N-Point s.r.o., ktorý prevádzkuje aj eshop nuvo.sk, v ktorom nájdete aj AM61-ky. Tie totiž v bežných e-shopoch nie je vôbec jednoduché zohnať.

Slúchadlá Huawei AM61 sú odolné voči vode a prachu, a ich batéria umožní až 6 hodín prehrávania hudby. V obchodoch sa dokonca uvádza výdrž až 11 hodín. Ono to aj tak záleží od hlasitosti a ďalších faktorov (mrazivé počasie výdrž skráti, hlasná reprodukcia tiež). Na šesť hodín počúvania sa však môžete spoľahnúť, a keď sa slúchadlá vybijú, veľmi rýchlo ich výdrž zase obnovíte vďaka microUSB konektoru.

Niektoré telefóny dokonca zobrazujú aj priebežný stav batérie pripojených Bluetooth zariadení, Galaxy Note 9 mi v nastaveniach telefónu - Pripojenia - Bluetooth píše, že v batérii ostáva 100 % kapacity. Tieto informácie sú však len orientačné a zaokrúhlené na desiatky percent.

Redakčná váha ukázala, že Huawei AM61 vážia 20 gramov. Produktové informácie hovoria o 17 gramoch a zvláštne je, že na oficiálnych obrázkoch vyzerajú slúchadlá trocha inak. Preto sme radi, že sme ich vyskúšali na vlastnej koži.

V skutočnosti ide o dva športové štuple spojené káblom, pričom pod každým sa nachádza jeden modul. Ich rozmery sú identické, na jednom však nájdete microUSB konektor pre nabíjanie, farebnú LED indikujúcu rôzne situácie a tri tlačidlá pre ovládanie hlasitosti, prehrávača hudby a hovorov. V strede kábla sa nachádza jazdec, ktorý skráti pracovnú dĺžku kábla na nevyhnutné minimum.

Štuple obsahujú magnet, aby ste ich po vybratí z uší mohli spojiť. Tým čiastočne zabránite strateniu. Istejšie je ich vždy skryť do vrecka alebo dodávaného puzdra. V ňom nájdete aj štyri páry rôzne veľkých nástavcov (S, M, L, XL).

Najprv som nosil M-ko, ale pri chôdzi sa mi samovoľne uvoľňovalo. Každých 5 minút som si musel pre strácajúce sa hĺbky slúchadlo rukami dotlačiť hlbšie. Bolo to otravné. Riešením je výber správnej gumičky, v mojom prípade s nápisom L na jej mini vrecúšku.

Poďme na zvuk: Oasis, skladba Wonderwall. Porovnávam s JBL Reflect Mini BT, ktoré kúpite za sedemdesiat eur a ja osobne ich spokojne používam už asi rok. Zvuk je veľmi podobný, basov dosť, výšky mi tiež nechýbajú, všetko zodovedá cenovke okolo 50 eur. Zvukom som dokonca milo prekvapený. Skúšam Coldplay, Arctic Monkeys aj Interpol, nikde mi nič výrazne nechýba. Za 40 eur je to veľmi dobrá ponuka. JBL majú možno trochu jemnejšie výšky, činely na nich znejú krajšie, zvuk rockovej skladby sa v nich o čosi menej zlieva. Ale keď to nebudete porovnávať, budete so slúchadlami od Huaweiu naozaj spokojní.

V čom môže byť problém? Vo vrecku kvôli dvojici väčších modulov zaberajú o trochu viac miesta než spomínané minimalistické slúchadlá od JBL. A otázna je kvalita materiálov, ku ktorej sa po týždňovom používaní nedokážem vyjadriť. JBL Reflect Mini BT nosím po vreckách nie úplne najzodpovednejšie a stále výborne držia pokope, kábliky sa nepolámali a som prekvapený, čo všetko už vydržali. Rovnako spokojní snáď budú aj majitelia Huawei AM61. Tých šetrnejších poteší dodávané puzdro, ktoré dokáže okrem slúchadiel ukryť aj krátky USB káblik pre nabíjanie.

Výhody

+ veľmi príjemná cenovka

+ zvuk bez vážnych výhrad

+ zvýšená odolnosť voči vode

Nevýhody

- zbytočný modul navyše (pravdepodobne ukrýva batériu)

- dostupnosť v slovenských obchodoch

- ťažšie nahmatateľné ovládacie prvky

Orientačná cena: 39 eur

Záver

Veľmi príjemné prekvapenie. Pri cene 70 eur je už konkurencia Bluetooth slúchadiel veľká, no keď som zbadal 40-eurovú cenovku týchto, povedal som si len jedno: tak toto je veľmi fajn kúpa. Či už pre seba, alebo ako darček pre niekoho blízkeho.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu