Takto fotí (Lenovo) Motorola Moto Z3 Play

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu (Lenovo) Motorola Moto Z3 Play s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), clona f/1.7, pixel 1.4 μm, video Ful HD (60 fps) / 4K (30 fps), AF (PDAF)

pomocný fotoaparát: 5 Mpix

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3) / 6 Mpix (16:9), pixel 1.12 μm, clona f/2.0, video Full HD (30 fps), 84° záber

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: (Lenovo) Motorola Moto Z3 Play.

Krátky komentár:

Rýchle spustenie fotoaparátu otočením zápästia je síce stále netradičné, ale prekvapivo spoľahlivé. Prostrediu nemám veľmi čo vyčítať. Vľavo prepnete na manuálny režim, dvojsekundové živé snímky, blesk, časovanú spúšť či HDR. Pohybom prsta po obrazovke zdola nahor môžete záber priblížiť. Vertikálnym pohybom bližšie k spúšti prepnete na video alebo na ďalšie foto a video režimy. Tam nájdete napríklad zvýraznenú farbu, kinematograf, spomalené video alebo časozber. Cez režimy sa dostanete aj k nastaveniam.

Fotografie môžu mať pomer strán 4:3, 16:9 aj 18:9. Tak s ami to páči. A platí to aj pre zábery z predného fotoaparátu. Každému odporúčam zapnúť mriežku pre rovnejšie zábery, a ak nepotrebujete 4K záznam videa, radšej sa zamerajte na štandardné Full HD s 30 snímkami za sekundu. To jediné je totiž krásne stabilizované. Pri nahrávaní 4K a FHD 60 fps videí vám želám pevnú ruku.

Kvalita fotografií je pre mňa pri tejto cenovke asi aj trochu sklamaním. Večer bieda, cez deň potešia aspoň živé farby. Ale občas možno až príliš.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Me_Gusta 08.08.2018 - 23:58

Ako píše Rihhard, tak v noci je to fakt bieda, to Honor 8 bol na tom lepšie, ale zase cez deň, vtedy fotí naozaj super a aj pri horších sv. podmienkach je obstojny. No foto aplikácia je dosť nudná a aj nastavenia.

Celá diskusia 1 príspevok