Na jeden záber: Huawei P smart

Ak hľadáte mobil s dostupnou cenovkou, nevyžadujete najnovší a najvýkonnejší hardvér, ale oceníte moderný natiahnutý Full HD displej či rozostrovanie pozadia snímok, možno vás osloví tento android.

Huawei P smart vyzerá ako množstvo ďalších modelov na trhu. Má displej s pomerom strán 18:9, zaoblené unibody telo, vzadu čítačku odtlačkov a dva objektívy fotoaparátu. Keď ho však zoberiete do ruky a rozsvietite 5,65-palcový displej, prekvapí vás nízka hmotnosť 145 gramov a jemné Full HD rozlíšenie.

Hybridný slot, ktorý umožňuje rozšírenie 32 GB úložiska (reálne dostupných ostáva asi 22 GB) nepoteší záujemcov o dual SIM funkciu. Pokiaľ ste nároční na kapacitu vnútornej pamäte, asi uprednostníte vloženie microSD pred druhou nanoSIM kartou.

Nízku cenovku prezradí použitie microUSB konektora v dolnej stene a chýbajúce rýchle nabíjanie. Na nabitie 3000 mAh batérie si tak budete musieť počkať viac než dve hodiny. V recenzii sme pochválili šikovnú nadstavbu EMUI, ktorá beží nad operačným systémom Android 8.0 Oreo, naopak, výkon niekedy chýbal. Najviac to bolo cítiť pri hraní ghraficky náročnejších hier.

Duálny 13 Mpix fotoaparát využijete najmä cez deň, s príchodom šera nastupuje na fotografiách šum. Prednú 8 Mpix kameru využijete aj na odomykanie telefónu rozpoznaním tváre.

Skúšobné snímky a videá si môžete pozrieť v článku Takto fotí Huawei P smart. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dozviete z nášho tradičného základného infa.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Karol 01.08.2018 - 15:31

Ponúkajú Huaweie bezkontaktné platenie telefónom? Myslím niečo také ako Apple pay alebo Samsung pay?

Peter02.08.2018 - 11:57 Trvalý odkaz

To by aj mňa zaujímalo , ale v prvom info o tomto fóne http://www.fony.sk/clanky/13586-huawei-p-smart som sa dočítal toto "NFC dostal iba model s kódovým označením FIG-LX1" , len teraz neviem že kebyže kupujem tento fón cez net , ako zistím či je to práve model FIG - LX1

Peter02.08.2018 - 12:38 Trvalý odkaz

takže info z HUAWEI chatu Ano, je pravda, že ne všechny modely.

NFC je podporováno u označení L31 a L11 a zas opačne L21, L22, L23, L01, L02, L03

Tyto modely nepodporují. Čiže nie je P smart ako P smart

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease02.08.2018 - 13:26 Trvalý odkaz

Ak myslíš niečo ako Huawei Pay, nie.
Ale ak má NFC, tak každý android (aj Huawei) podporuje Google Pay. Teda až na pár čínskych výnimiek, ktoré majú problém s Google kvôli licenciám.

K tomuto modelu. Je tu aj recenzia na fonoch a NFC má. Zrejme oficiálna distribúcia. Ono by nebolo od veci uvádzať v recenzii aj kódové označenie modelu. Vid post nado mnou.
Ale za 200€ nevidím dôvod ku kúpe tohto fonu.

Celá diskusia 4 príspevky