Aktualizácia OxygenOS 5.1.8 drasticky vybíja batérie telefónov OnePlus

Používatelia udávajú zníženie výdrže až o polovicu. Objavil sa tiež problém s náhlym vypínaním telefónu, aj keď je batéria nabitá nad 50 %.

Spoločnosť OnePlus nedávno vydala aktualizáciu svojho OxygenOS s označením 5.1.8. Vyšla pre modely OnePlus 3 / 3T, OnePlus 5 / 5T a samozrejme na najnovší OnePlus 6. Jej cieľom bolo opraviť niektoré zo známych problémov a priniesť niekoľko menších noviniek. Zdá sa však, že priniesla závažný problém s batériou. Používatelia na fóre spoločnosti OnePlus kritizujú polovičnú výdrž ich zariadení.

Niektorí majitelia spozorovali aj nepríjemný problém s vypnutím telefónu, hoci je batéria nabitá nad 50 %. Po opätovnom zapnutí telefón síce funguje ďalej, ale samovoľné vypínanie nikoho neteší. Aby toho nebolo málo, zopár používateľov sa sťažovalo tiež na výrazné spomalenie aplikácie fotoaparátu.

Najviac sťažností sa týka najnovšieho OnePlus 6, ale problémy majú aj staršie modely 3 a 3T. Batéria sa má vybíjať v priebehu niekoľkých hodín, počas ktorých sa telefón často vypne bez akéhokoľvek upozornenia.

Chybu má údajne spôsobovať displej, ktorý spotrebúva viac energie než pred aktualizáciou. Problémy pri nových verziách firmvéru a nových modeloch čerstvo vypustených na trh nie sú dnes vôbec nezvyčajné. Podobnú situáciu nedávno zažil Apple s iOS 11.4, ktorý vybíjal batériu až o 25 % rýchlejšie. Výrobcovia väčšinou zareagujú rýchlo a tak predpokladáme, že aj v prípade OnePlus príde k náprave do pár dní. Dovtedy odporúčame s aktualizovaním vašich smartfónov počkať.

Zdroj: OnePlus fórum

Diskusia k článku:

Peter 26.06.2018 - 13:17

Už aj v tomto kopírujú Apple ? rofl...

Rastislav.j26.06.2018 - 13:30 Trvalý odkaz

opravte si "Objavil sa objavil tiež" potom môžete príspevok zmazať

Tomas26.06.2018 - 14:09 Trvalý odkaz

Kazdy vyrobca obcas pokazi nejaky update, nic nove...

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne26.06.2018 - 16:57 Trvalý odkaz

Tak urcite, ti co update nevydaju, nemaju co pokazit.

Celá diskusia 9 príspevkov