Essential Phone PH-2 zrejme nebude. Uvažuje sa o predaji firmy

Smartfón zakladateľa Androidu Andyho Rubina bol oznámený s veľkou slávou, no štart predaja meškal, o telefón nebol veľký záujem a nakoniec zlacnel o 200 dolárov. Teraz sa hovorí o konci firmy.

V máji minulého roka bol uvedený smartfón Essential Phone PH-1, ktorého otcom je zakladateľ operačného systému Android Andy Rubin. Telefón mal zaujať nielen dizajnom, konštrukciou vyrobenou z titánu a keramiky, ale aj výbornou výbavou a funkciami. Všetko dôležité sme vám priniesli v článku Základné info: Essential Phone (PH-1).

Jeho predaj mal odštartovať koncom júna, no nakoniec bol dostupný až od polovice augusta iba cez oficiálny e-shop, Amazon, Best Buy a mobilného operátora Sprint. Cena 699 USD veľmi nelákala, a tak po dvoch mesiacoch výrobca cenu znížil o 200 dolárov. No ani to nepomohlo, predaje boli stále nízke. Na celom svete sa od uvedenia na trh predalo len 150-tisíc kusov.

Tohto roka sme sa mali dočkať druhej generácii PH-2, no podľa najnovších informácií bol vývoj smartfónu zastavený. Andy Rubin teraz hľadá investorov, ktorí by firme pomohli. Hovorí sa o spoločnostiach Amazon, Tencent Holdings a Redpoint Ventures. V hre je aj predaj celej firmy vrátane patentov. Hovorca Essentialu zatiaľ vývoj ani špekulatívne informácie nekomentoval.

Podľa správy, ktorú zakladateľ spoločnosti zverejnil na svojom Twitter účte, sa firma nevzdáva a vždy má vo vývoji viacero rôznych produktov, vrátane zariadení inteligentnej domácnosti.

Zdroj: bloomberg.com

Diskusia k článku:

Peter 25.05.2018 - 17:16

dúfam, že prídu na trh s ďalším modelom a neskončia s výrobou. Podľa mňa by to vedeli lepšie ako 1+, len sa potrebujú uchytiť na trhu a konkurovať hlavne nízkou štartovacou cenou.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy29.12.2018 - 10:23 Trvalý odkaz

Ze by?!
We are sold out of Essential Phone on essential.com and won't be adding any new inventory. We are now hard at work on our next mobile product and will continue to sell accessories and provide speedy software updates and customer support to our existing community.

Knoxville29.12.2018 - 16:19 Trvalý odkaz

Žeby prepádak dva? Všetko je možné. Ľudia sú nepoučitelní...

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy29.12.2018 - 17:00 Trvalý odkaz

Ak pride 2ka tak to bude bestseller.

Matej29.12.2018 - 18:45 Trvalý odkaz

:D to že si to kúpiš ty neznamená, že to bude bestseller. Odkedy si tu ty spomenul, že si ho kúpil, som sa o neho zaujímal, a podla užívateľských skúseností usudzujem, že ľudia s ním začali byť spokojní, až keď cena podliezla hranicu 500-600 dolárov. Takže ak príde dvojka, daju mu cenu ako Pixelu, plus zase bude SW nedokončený a budú to fixovať dodatočne, tak garantujem že bestseller z neho nebude

Celá diskusia 11 príspevkov