Na jeden záber: LG Q6

Videorecenzia päťapolpalcového androidu s odolnosťou podľa MIL STD 810G a odvážnou cenovkou. Ponúka výborný Full HD displej s pomerom strán 18:9, chýba mu však čítačka odtlačkov.

LG Q6 môžeme napriek 5,5-palcovej uhlopriečke označiť za kompaktný telefón. Displej má dnes tak populárny pomer strán 18:9, takže je vyšší, šírka konštrukcie atakuje 70 mm hranicu, hmotnosť je prijateľných 149 gramov.

Telefón má kovový rám z hliníka a spĺňa certifikáciu MIL-STD-810G i IP52, takže je odolný voči otrasom, prachu, pádom a mal by bez poškodenia zvládnuť aj pád na betónový povrch. Nemusíte sa obávať ani telefonovania v daždi. Odolnosť si môžete overiť v článku LG Q6 streamovalo video na Facebook, aj keď ho prešiel tank.

Displej, ktorý zaberá takmer celú prednú stranu, má jemné rozlíšenie 1080 x 2160 pixelov. Náš recenzent Matúš, ktorý Q6 testoval, s ním bol veľmi spokojný. Má dobrú čitateľnosť aj na priamom slnku. Sklamaním môže byť absencia čítačky odtlačkov, na odomknutie telefónu sa ale dá využiť napríklad funkcia rozpoznávania tváre. Počas slnečného dňa je skenovanie rýchle, problém nastáva až pri zhoršených svetelných podmienkach. Vtedy sa odblokovanie nemusí podariť na prvý pokus.

Všetko podstatné o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe, podrobnú recenziu nájdete tu. Koho zaujíma kvalita 13 Mpix fotoaparátu a 5 Mpix širokouhlej kamery, skúšobné snímky a videá si môže pozrieť v článku Takto fotí LG Q6.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu