Fitbit uviedol inteligentné hodinky Ionic, ponúknu vlastný OS

Spoločnosť známa svojimi fitness náramkami a rôznym príslušenstvom, prvýkrát prinesie aj chytré hodinky. Za týmto účelom vyvinula aj vlastný operačný systém Ionic OS.

Väčšina chytrých hodiniek pracuje na platforme Android Wear. Spoločnosť Fitbit sa v tomto smere rozhodla ísť vlastnou cestou. Výsledkom toho sú hodinky Ionic, s operačným systémom Ionic OS. V ňom síce nemôžete používať aplikácie určené pre Android Wear, no ponúkne notifikácie Facebooku, Instagramu, Snapchatu a ďalších sociálnych sietí. Okrem toho tu môžete spúšťať aplikácie tretích strán ako Strava, Pandora alebo AccuWeather. Hodinky prinesú tiež niekoľko vopred nainštalovaných aplikácií, medzi ktoré patrí vlastná galéria, časovač či Fitbit Coach.

Základné parametre:

Akcelerometer, digitálny kompas, GPS, optický senzor tepu srdca, Bluetooth 4.0, výdrž batérie približne 4 dni, doba nabíjania: do 2 hodín, úložisko 2,5 GB, vodeodolnosť, operačná teplota: -20°C až +45 °C, maximálna prevádzková nadmorská výška: 9144 m n.m, synchronizácia: automatická bezdrôtová s PC (minimálne Windows Vista alebo Mac OS X 10.6, USB port), iOS (minimálne iPhone 4S alebo iPad 3. generácie), Android a Windows (podmienka Bluetooth 4.0), textové upozornenia, materiál: elastomér.

Obsah balenia:

Hodinky Fitbit Ionic, malý a veľký remineok, nabíjací kábel.

Výrobca stanovuje výdrž batérie na približne štyri dni. So zapnutým GPS trackingom však jej výdrž klesne na zhruba 10 hodín. Čo sa týka cvičenia, dostupné sú bežné tréningové režimy, medzi ktoré patrí napríklad plávanie, beh či bicyklovanie. Hodinky sú odolné voči vode do hĺbky 50 metrov a majú vstavaný optický snímač tepovej frekvencie.

Počas tréningu zobrazia zóny tepovej frekvencie v reálnom čase, ale dokážu sledovať aj tep srdca v pokoji 24 hodín denne. Do úložiska s veľkosťou 2,5 GB sa zmestí okolo 300 skladieb, ktoré môžete počúvať offline cez Bluetooth.

Hodinky Ionic podporujú mobilné platby Visa, Mastercard a American Express. Ich predaj začína v októbri a európska cenovka je stanovená na 349,95 eur.

Vybrať si budete môcť z troch farieb - šedej, oranžovej a striebornej. Okrem štandardnej plánuje výribca ešte špeciálnu Adidas edíciu, ktorá bude k dispozícii neskôr.

Zdroj: fitbit.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu