Netflix sa u nás udomácňuje a ponúka prvý slovenský film

Americká streamovacia služba od svojho vzniku expandovala a v oklieštenej verzii prišla aj na Slovensko. Od tej doby ušla kus cesty, a dnes si na nej môžeme pozrieť aj film z našej domácej produkcie.

O príchode Netflixu na Slovensko sme vás informovali ešte v januári minulého roku. Už vtedy ste tam mohli nájsť bohatú ponuku filmov a seriálov, s možnosťou sledovať ich na svojich telefónoch, dokonca aj v offline režime. Väčšina obsahu bola dlhý čas dostupná len v anglickom jazyku, buď vo forme dabingu, alebo titulkov. Netflix však počas svojho rozširovania sľuboval, že postupne zvýši svoju podporu v krajinách, do ktorých má namierené. Slovo dodržal, vďaka čomu sme si už začiatkom tohto roka mohli vybrať z ponuky niektoré seriály so slovenskými titulkami.

Išlo prevažne o produkciu Netflixu, v ktorej sme mohli so slovenskými titulkami vidieť napríklad populárne seriály Narcos, House of Cards alebo Gotham. Služba aktuálne zachádza ešte ďalej a už si na nej môžete pozrieť aj prvý slovenský film, ktorým je Polárnik. Dokument z roku 2014 od režiséra Pavla Barabáša zachytáva cestu Petra Valušiaka, ktorý absolvoval expedíciu po Antarktíde, kde musel zdolať aj jej najvyšší vrch Mount Vinson (4 897 m.n.m).

Okrem Polárnika môžeme očakávať, že Netflix časom ponúkne aj ďalší slovenský obsah. Nemali by chýbať ani hrané filmy či širšia podpora zahraničných kúskov so slovenskými titulkami. Snahu o ďalšie zlepšenie služby u nás jednoznačne vítame. Aplikácia Netflix je dostupná pre Android a iOS. Prvý mesiac služby máte zdarma, neskôr za predplatné zaplatíte od 7,99 eur mesačne.

Zdroj: Netflix Slovakia

Diskusia k článku:

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn 24.08.2017 - 21:45

Titulky, dabing, globalny obsah a platil by som aj 12 eur mesacne.

Celá diskusia 1 príspevok