Qualcomm predstavil úsporný čip Snapdragon Wear 1200

Nový čip od Qualcommu je určený pre jednoduché príslušenstvo s OS Android Wear. Medzi kľúčové vlastnosti patria kompaktné rozmery a úspora energie.

Čipset Snapdragon Wear 1200 od firmy Qualcomm mal svoju premiéru na MWC v Šanghaji. Ide o nasledovníka čipu Wear 1100. V porovnaní so svojou predchádzajúcou generáciou prináša veľký pokrok, pretože je až o 45 % menší a ponúka podporu technológie LTE Cat M1 / NB1. Tá je navrhnutá tak, aby umožnila nízkonapäťovej elektronike, medzi ktorú patrí rôzne android príslušenstvo, pripojenie k LTE sieti s minimálnou spotrebou energie. Základom je procesor ARM Cortex A1 s taktom 1,3 GHz.

Snapdragon Wear 1200 podporuje operačný systém Linux a ThreadX, satelitné systémy GPS, GLONASS, Beidou a Galileo. Najvyššia prenosová rýchlosť čipu pri LTE Cat M1 je 300 kbps (upload 375 kbps) a pri LTE NB1 - 20 kbps (upload 60 kbps). Novinka od Qualcommu zohrá veľkú úlohu najmä v príslušenstve, ktoré na svoje fungovanie vyžaduje internetové pripojenie. Dobrým príkladom sú fitness náramky alebo smart hodinky nižšej triedy, ktoré vďaka úspore energie budú schopné poskytnúť dlhšiu výdrž batérie.

Malé rozmery čipu umožnia výrobcom navrhovať ešte menšie zariadenia, čo je výhodné najmä pri nositeľnej elektronike. Čip Snapdragon Wear 1200 je už výrobcom dostupný.

Zdroj: Qualcomm

Diskusia k článku:

Začať diskusiu