Gmail tento rok prestane skenovať e-maily kvôli reklame

Google sa rozhodol zrušiť najkontroverznejšiu službu, ktorá kvôli prispôsobeniu reklamy zasahovala používateľom do súkromia. Zmena má prísť ešte v tomto roku.

Niektorí používatelia Gmailu nedôverovali službe kvôli automatickému skenovaniu správ. Dôvodom je prispôsobovanie zobrazovanej reklamy. Napriek tomu, že je tento proces automatický a nezahŕňa bežných pracovníkov, ktorí by vaše emaily mohli čítať, viacerých ľudí to od používania Gmailu odrádzalo. Tejto skupine používateľov sa blýska na lepšie časy, pretože Google oznámil, že túto kontroverznú službu zruší a nebude súčasťou ich e-mailového klienta.

Po zavedení zmeny budú reklamy v súlade s tým, ako ich Google prispôsobuje pre ďalšie produkty. Reklamy, ktoré uvidíte, sa zobrazia na základe vašich nastavení. Kedykoľvek ich budete môcť zmeniť vo svojom Google účte, kde nebude chýbať ani možnosť úplného zablokovania personalizácie reklám.

Hodnota služby Gmail je obrovská a radí sa k popredným poskytovateľom e-mailov, s viac než 1,2-miliardy používateľov po celom svete. V budúcnosti má byť v e-mailovom klientovi integrovaná možnosť platieb a fakturácie.

Zdroj: blog.google.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu