Moto X Play dostane už čoskoro aktualizáciu na Android Nougat

Pre tých, ktorí už vôbec nedúfali, že ich Motorola Moto X dostane aktualizáciu na Android 7.0 Nougat, máme dobrú správu. Aj na dvojročný model pripravuje výrobca novú verziu operačného systému.

Indická pobočka Motoroly na svojom Twitter účte potvrdila, že update by mal prísť už v blízkej budúcnosti. Ide tak o ďalšie zariadenie radu Moto, ktoré dostane nový systém. Zástupca spoločnosti uviedol, že "Nougat príde na Moto X Play už čoskoro".

Presný dátum spomínanej aktualizácie zatiaľ nepoznáme. Takisto nevieme, či pôjde len o základnú verziu Androidu 7.0, alebo sa majitelia napokon po dlhšom čakaní dočkajú rovno vyššej verzie 7.1.1.

Motorola Moto X Play prišla na trh v roku 2015 a je vybavená 5,5" Full HD displejom, procesorom Snapdragon 615 a 2GB operačnou pamäťou. V recenzii sme pochválili výbornú výdrž na jedno nabitie, o ktorú sa stará 3630 mAh batéria a kvalitný 21 Mpix fotoaparát.

V rade Moto dostali ešte minulý rok aktualizáciu na Android 7.0 aj smartfóny Moto G4 a Moto G4 Plus, vo februári tohto roka nasledoval model Moto Z Play.

Nový softvér pre rad Moto okrem iného prináša zdokonalený multitasking, podporu dvoch aplikácií na jednom displeji, vylepšenú optimalizáciu batérie, nové notifikačné centrum, z ktorého sa dá rýchlo odpovedať na doručenú správu a vynovené Moto gestá. Podrobne sme sa novinkám v Androide 7.0 venovali v tomto článku.

Zdroj: twitter.com

Diskusia k článku:

Nightmare 08.06.2017 - 14:30

no toto pekne od nich! ked Playko dostane tak hadam aj vyssia rada X Force ci ako sa vola

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy08.06.2017 - 14:57 Trvalý odkaz

za "starych" cias by majitelia aj zabudli ze nejaka aktualizacia na nougat bola :)

Celá diskusia 2 príspevky