Na jeden záber: Lenovo Moto G5

Päťpalcový android aktuálne patrí na našom trhu medzi najlepšie smartfóny s pomerom cena / výkon. Vo svojej triede toho ponúka naozaj dosť a v určitých smeroch viac než sme zvyknutí u konkurencie.

Nedávno sa na Slovenskuu začala predávať piata generácia smartfónu radu Moto G. Kovová konštrukcia je mierne hrubšia než u konkurentov, má však vodeodolnú vrstvu, ktorá ochráni telefón pri náhodnom obliatí vodou. Na ponáranie do vody ale zabudnite. Výrobca potešil záujemcov o plnohodnotný dual SIM. Nájdete tu tak tri sloty: dva na SIM kartu a jeden na microSD. V obchodoch nájdete Lenovo Moto G5 v dvoch verziách: s 2 GB alebo 3 GB RAM. Model s vyššou kapacitou je drahší len o desať eur, takže odporúčame vám priplatiť si.

Operačný systém Android beží v novej verzii 7.0 Nougat a nechýbajú známe Moto funkcie. S Moto displejom si skontrolujete notifikácie bez potreby odomykať telefón. Podržaním prsta na ikone notifikácie sa zobrazí náhľad textu správy. Ďalšia funkcia One Button Nav (navigácia jedným tlačidlom) umožní rýchlo prechádzať medzi spustenými aplikáciami použitím čítačky odtlačkov prstov. Nahradí šípku späť i tlačidlo multitaskingu. Čítačka odtlačkov telefón nielen odomkne, ale aj uzamknie. Spomenúť musíme aj svižné reakcie, vyberateľnú batériu a pekný Full HD displej.

Videorecenzia

Novinku sme už pre vás otestovali, podrobnú recenziu nájdete v článku Lenovo Moto G5 - svieži jarný vánok. Vzhľadom na cenovku podáva 13-megapixelový fotoaparát slušný výkon. Jeho kvalitu si pozriete na fotografiách a videách v článku Takto fotí Lenovo Moto G5 + videá z mobilu.

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu