Na jeden záber: BlackBerry Priv

Na prvý smartfón BlackBerry s operačným systémom Android sa čakalo dlho. Prišiel s výbornou výbavou, vysúvacou hardvérovou klávesnicou a vysokou cenovkou. Ako zapôsobil na kolegu Richarda sa dozviete z našej videorecenzie.

Prvotina BlackBerry s operačným systémom Android sa podľa nášho recenzenta Matúša, ktorý ho pre vás otestoval, vydarila. Pochválil dizajn a výbornú konštrukciu s vysúvacou hardvérovou klávesnicou, no písanie na dotykovom displeji je podľa neho rýchlejšie. Určite zamrzí, že vysunutie klávesnice iba rozsvieti displej, ale neprijmete ani neukončíte týmto spôsobom hovor. To bolo práve výhodou "vysúvačiek" spred niekoľkých rokov.

Doplnené: Čitateľ Martin nás upozornil, že v nastaveniach hovorou sa dá nastaviť automatické prijímanie hovoru vysunnutím klávesnice. Bohužiaľ pri ukončení hovoru to nefunguje. Dá sa ale v ulahčení prístupu aktivať na ukončenie hovoru tlačidlo vypínača.

Jemný 5,43-palcový Super AMOLED displej so zaoblenými bokmi sa pýši QHD rozlíšením 1440 x 2560 bodov, šesťjadrový procesor zaistí svižné reakcie a pochvalu si zaslúži aj povrch zadnej steny. Dobrú prácu odvádza i zadný 18 Mpix fotoaparát s optickou stabilizáciou a nahrávaním 4K videí. Pri high-ende by sme radi videli čítačku odtlačkov, ktorá tu chýba. Nechýba však bezpečnostná aplikácie DTEK a známy BlackBerry Hub. Ten si ale môžete stiahnuť aj do iných zariadení s Androidom. Všetky informácie o hardvérovej výbave nájdete v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Peter Fejfar 13.10.2016 - 16:53

Prostredné tlačidlo slúži na stíšenie (mute) zvonenia a multimédií. Vôbec ste sa nevenovali tomu, čo robí tento pristroj zaujímavým a to je bezpečnosť - špeciálny čip, upravenené linuxové jádro, dtek. Najväčšiu zaujímavosť - HW klávesnicu ste riadne odflákli. Jediný prístroj s HW klávesnicou mimo BB OS10 platformy by si zaslúžil lepšiu recenziu. A to nehovorím o načasovaní recenzie.

Richard Hombauer13.10.2016 - 20:08 Trvalý odkaz

V com je ta klavesnica jedinecna? Prijimame kritiku, ale na stisenie zvonenia mozes vzdy pouzit tlacidla hlasitosti. Na to snad nepotrebujes specialne tlacidlo. Klavesnica nam pride zbytocna a vyrazne zvacsuje rozmery tohto telefonu. Preco ju mame ospevovat, ked na to nie je dovod? Nacasovanie beriem.

Rasťo13.10.2016 - 20:54 Trvalý odkaz

Zdravím Vás, mal som viacej MT BB, neviem PRIV nemám, ale možno to stredné tlačidlo služi ako PAUSE pri prehrávaní hudby? Na BB s OS10 to je tak. Inak zariadenie je to vynikajúce, len tá cena :-)

Peter Fejfar13.10.2016 - 22:04 Trvalý odkaz

Jedinečnosť HW klávesnice na android prístroji snáď netreba vysvetľovať. Alebo je takých prístrojov na trhu viac?

Peter Fejfar13.10.2016 - 22:12 Trvalý odkaz

Vo svojom prvom príspevku som nehovoril o jedinečnosti klávesnice, ale o jedinom prístroji s HW klávesnicou mimo BB OS10 platformy. Myslel som si, že recenzia má za cieľ popisovať. Nikto vás nenúti niečo ospevovať. Priv je prístroj, na ktorom je najväčšia zaujímavosť práve jeho HW klávesnica a nie menu nastavení androidu.

Celá diskusia 7 príspevkov