Na Slovensko mieri Alcatel Idol 4, Idol 4S a konvertibilný tablet Plus 10

Novinky z tohtoročnej barcelonskej výstavy MWC, ktoré zaujali svojou výbavou, dizajnom, zameraním na virtuálnu realitu i cenou, sa konečne začnú predávať aj na slovenskom trhu.

Na februárovej výstave MWC 2016 nás v stánku Alcatelu bezpochyby najviac zaujali novinky radu Idol 4. Kombinácia kovu, lesklých materiálov, stereo reproduktorov, výbornej výbavy a virtuálnej reality v jednom, spolu so sľubovanou dostupnou cenovkou, robilo z dvojice noviniek lákavý artikel, na ktorý sa podľa ohlasov v diskusii tešil nejeden z našich čitateľov.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Obidva smartfóny sa spolu s ďalším zaujímavým kúskom - konvertibilným tabletom Plus 10 začnú v júli predávať aj na Slovensku. Ako prvý príde nadupaný Alcatel Idol 4S, ktorý ponúkne 5,5-palcový QHD displej (1440 x 2560 b.), osemjadrový procesor, 16 Mpix fotoaparát a 3 000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním. Lákadlom budú 3,6 W stereo reproduktory a viacfunkčné hardvérové tlačidlo Boom umiestnené na boku telefónu.

Súčasťou balenia budú aj okuliare pre virtuálnu realitu a určite potešia aj JBL slúchadlá. Kvalita obrazu prehrávaných multimédií vo VR okuliaroch od Alcatelu je porovnateľná, podľa mňa dokonca o niečo lepšia, než s okuliarmi Gear VR od Samsungu. Obraz bol viac jednoliaty, bez viditeľných spájaní dvoch obrazov a ani pri dlhšom pozeraní mi "neťahalo" oči.

Kompletné špecifikácie nájdete v našom základnom infe. Fotogaléria živých fotografií je v samostatnom článku. Odporúčaná cena Alcatelu Idol 4S je stanovená na 449 eur a na pultoch obchodov sa má objaviť už začiatkom júla.

Alcatel Idol 4S (prvý kontakt)

Menší, no stále veľmi dobre vybavený súrodenec Alcatel Idol 4 dostal 5,2-palcový Full HD displej (1080 x 1920 b.), osemjadrový procesor, 13 Mpix fotoaparát a 2 610 mAh batériu. Predné 3,6 W stereo reproduktory, bočné tlačidlo Boom i možnosť používať telefón "dole hlavou" ostali. Aj tu nájdete v balení VR okuliare a JBL slúchadlá. Podrobne sme sa novinke venovali v tomto článku, živé fotografie z MWC 2016 nájdete v samostatnom článku. Alcatel Idol 4 sa začne predávať v druhej polovici júla za odporúčanú cenu 299 eur.

Alcatel Idol 4 (prvý kontakt)

K smartfónom si budete môcť dokúpiť aj šikovné flipové puzdrá, ktoré vďaka priezoru ukážu nielen čas, dátum alebo počasie, ale prichádzajúci hovor budete môcť prijať aj so zatvoreným krytom.

Alcatel prináša na Slovensko okrem nových smartfónov, aj konvertibilný tablet Plus 10 s pripojiteľnou hardvérovou klávesnicou s touchpadom, ktorá ukrýva LTE a Wi-Fi modem a poslúži ako hot-spot. Naraz sa môže pripojiť až 15 zariadení. Súčasťou klávesnice je 2 580 mAh batéria, takže si môžete predĺžiť životnosť tabletu o ďalšie hodiny práce. Samotný tablet má 5 830 mAh batériu, spolu tak budete mať k dispozícii 8 410 mAh kapacitu.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 10,1'' HD displej, štvorjadrový procesor, OS Windows 10, 2 GB RAM a 32 GB úložisko. Na tele tabletu nájdeme nielen tradičný microUSB konektor, ale aj štandardné USB a microHDMI. Používať ho môžete v troch režimoch, ako notebook, tablet a stojan. Kompletné špecifikácie nájdete v základnom infe.

Alcatel Plus 10 sa bude predávať spolu s pripojiteľnou hardvérovou klávesnicou za cenu 339 eur, na trhu sa objaví koncom júla tohto roka.

Na novinárskom stretnutí so zástupcami Alcatelu sme mali možnosť pozrieť si aj výmenné kryty pre staršie modely radu Pop. Široká paleta rôznych odtieňov a materiálov (plast, drevo, textil) zaručí, že si vyberie naozaj každý.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 03.07.2016 - 05:23

Teraz som pozeral pár videí a čumím, že to má stereo repro spredu aj zo zadu. A potom mrknem Rišov prvý kontakt a on to tiež spomína. Mi to dáko uniklo. Ale sranda veľká to je, pozeráte video zvuk ide na vás spredu. Položíte fon displejom na stôl a zvuk sa prepne na zadné :-0 Delikátne

Celá diskusia 1 príspevok