4ka má už 25-tisíc zákazníkov. Najviac medzi východniarmi

Po necelých dvoch týždňoch od spustenia komerčnej prevádzky štvrtého mobilného operátora využíva jeho služby na území celého Slovenska už viac než 25-tisíc zákazníkov. Túto hranicu pokorila 4ka v piatok večer. Zatiaľ najviac boduje medzi východniarmi.

4ka poskytla vo svojej tlačovej správe aj niekoľko zaujímavých údajov. Najvyšší počet SIM kariet si zakúpili zákazníci na pobočke hlavnej pošty v Bratislave, no v predaji jednoznačne vedie východ Slovenska.

Najviac zákazníkov získal operátor v Prešovskom (16 % predaja) a v Košickom kraji (15 %). Po bratislavskej pošte číslo 1 najviac zákazníkov prišlo do pobočky na ulici Andreja Kmeťa v Martine a na “Veľkú poštu” v Prešove. Päticu dopĺňajú Michalovce a Humenné.

Operátor oznámil aj rozšírenie svoje 4G siete do ďalších lokalít. Medzi mestá, v ktorých je dostupná táto služba, pribudli Liptovský Mikuláš, Brezno, Zvolen, Svidník, Lučenec, Kolárovo a Považská Bystrica.

Pozn. redakcie: Dostupnosť dátových služieb patrí k slabinám 4ky, preto je budovanie LTE siete pre operátora prioritou. Kto sa nachádza mimo pokrytia 4G siete, platí za prenos dát 4 centy za 1 MB. Cenovo výhodný balíček s 1 GB dát za 1 euro je použiteľný len vo vlastnej sieti 4ky.

To, či ste v pokrytí LTE 4ky sa z mapy pokrytia na stránke operátora nedozviete, nájdete tam len označenie lokalít, ktoré sú buď úplne alebo len čiastočne pokryté. Či je pokrytie aj na uliciach, kde sa pohybujete, sa z mapy ani z iných zdrojov od operátora nedozviete. Informáciu získate len pozorovaním displeja telefónu a na ňom zobrazených ikoniek. Podľa operátora to je však dostatočné, zákazníci vraj nič viac nepotrebujú a sú s týmto stavom spokojní. Zmeniť tento stav môže zrejme len tlak zo strany nespokojných zákazníkov.

ikona

Štvrtý mobilný operátor sa volá 4ka! Láka na nízke ceny, odrádza malým pokrytímSlovenská pošta a telekomunikačná spoločnosť SWAN dnes predstavili novú značku, pod ktorou bude ponúkať svoje služby štvrtý mobilný operátor.

Na vybraných poštách si môžu zákazníci kúpiť aj mobiné telefóny, na výber je zo štyroch modelov, no len dva podporujú aj LTE siete, v ktorých môžete využívať dátový balíček operátora. Najväčší záujem bol o Samsung E1200, čo má zrejme na svedomí aj jeho nízka cena - 14 eur.

Veľký úspech za prvé dni zaznamenala aj možnosť zarezervovať si svoje vlastné číslo, ktorého cena sa pohybuje od štyroch do 44 eur. Využilo ju už takmer 4 000 zákazníkov. Celý výťažok z rezervácie čísel operátor venuje na charitatívne účely prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk.

ikona

Vyskúšali sme 4ku. Problémom môžu byť dáta a slabé pokrytieVčera začal na Slovensku ponúkať svoje služby štvrtý mobilný operátor. Bezkonkurenčná cena za minútu hovoru aj do sietí EÚ a lacné dáta, sú pre zákazníka veľkým lákadlom. No práve dáta sú zrejme najväčším kameňom úrazu 4ky.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

andy214 19.10.2015 - 17:39

moja mama si nechala preniesť čislo pred týždnom, a ešte stale nič.. žiadne info vy mate ake skusenosti s prenašaním cisla do 4ky ?

Rastislav.j19.10.2015 - 20:18 Trvalý odkaz

Ak prešlo viac ako 5 dní reklamuj. Mne sa podobné stalo pri prenose na FF a po reklamácii to spravili.

galaxi19.10.2015 - 20:23 Trvalý odkaz

Gratuľujem 4ke. Pekne pribúdajú zákazníci.

Nightmare20.10.2015 - 00:31 Trvalý odkaz

hlavne aby to pokrytie rychlo slo hore inak spokojnost

rtg20.10.2015 - 15:49 Trvalý odkaz

nie kazdy ma nervy na slabe pokrytie... 25 tisic zakaznikov nie je moc stabilne cislo, vela ludi si kupilo SIMku len pre vyskusanie, kolko z toho ale realne ostane u operatora resp. bude nadalej vyuzivat jeho sluzby je velmi otazne a realny pocet zakaznikov sa uvidi najskor po roku, ale ak nebudu inovovat, ja to vidim len na dalsi Tesco Mobile, FunFon, atd...

Celá diskusia 8 príspevkov