Prvý kontakt so Sony Xperia Z5 Compact (video)

Nové Xperie patrili na IFA 2015 medzi mobilnými novinkami k najvyhľadávanejším. Kompaktný model Xperie Z5 má všetko, čo od dnešného smartfónu očakávate.

Tak ako ukázalo Sony už pri predchádzajúcich generáciách, zmenšená verzia vlajkovej lode neťaží len z názvu telefónu, z ktorého vychádza, ako je to u konkurencie, ale svojmu majiteľovi ponúka vysoký výkon. Inak tomu nie je ani pri Xperii Z5.

ikona

Základné info: Sony Xperia Z5 CompactZmenšená verzia vlajkovej lode s výbornou výbavou v kompaktnom tele s 4,6'' HD displejom, osemjadrovým procesoro, 23 Mpix fotoaparátom, OS Android 5.1 Lollipop, plnou dátovou výbavou, číťačkov odtlačkov a 2 700 mAh batériou.

Sony Xperia Z5 Compact ponúka výbornú výbavu v menšom balení. Niekto by jej možno mohol vytýkať HD rozlíšenie displeja, no pri 4,6-palcovej uhlopriečke by to bol zbytočný luxus, ktorý by mal, samozrejme, aj vplyv na výdrž batérie. Novinka dostala aj snímač odtlačkov prstov integrovaný do nového bočného tlačidla a poteší aj USB konektor bez krytu.

Medzi hlavné špecifikácie patrí osemjadrový prcesor, 2 GB RAM, 32 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami, OS Android 5.1.1 Lollipop a nechýba ani odolnosť voči ošplechnutiu vodou, podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.1, NFC, DLNA, MHL 3.0, FM rádio a 2 700 mAh batéria. Zadný 23-megapixelový fotoaparát disponuje pulzným LED bleskom, automatickým zaostrovaním a nahrávaním 4K videí. Predná kamera aj tu ponúkne päť megapixelov a Full HD video.

Sony Xperia Z5 Compact (E5823) (prvý kontakt)

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Cestu a ubytovanie redaktora na IFA 2015 zabezpečila spoločnosť Samsung. Ďakujeme.

Diskusia k článku:

Nightmare19.09.2015 - 00:51 Trvalý odkaz

co uz mas Samsung?ty striedas tie znacky nejako ako ponozky :DD

Michal19.09.2015 - 14:06 Trvalý odkaz

Super parametre, velkost, vsetko. HD rozlisenie viac ako dostatocne.

janesbond119.09.2015 - 15:10 Trvalý odkaz

Snáď ho zas nepotopi fotak, ako to byva u sony...displej by som aj tak dal fullhd

ondrakomous19.09.2015 - 18:21 Trvalý odkaz

stenley ty si fakt magor, je videt, ze si nikdy nemel radu zc v ruce, ja mel z1c i z3c a to byly takovy dela, ze se ti o tom ani nesnilo, ty to porad nechapes, tenhle mobil si koupi lidi kvuli kompaktnim rozmerum, jedinej primej konkurent pro tenhle model bude xiaomi mi4c, ale tam je taky 5palec, nevis jak prijemnej telefon do ruky to bude, paradne kompaktni. moto x, s6 jsou lopaty!

Celá diskusia 8 príspevkov